Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A kézimunkázásban lelt megnyugvást

A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár adott otthont Szigethy Istvánné höveji hímzőasszony első kiállításának. Szigethy Istvánné kézimunkái láthatók e hét szombatjáig Csornán a Martincsevics Károly Városi Könyvtárban.
Sikeres bemutatkozás: Szigethy Istvánné a kiállítóteremben.
Szigethyné Erzsi néni már tízévesen tűt vett a kezébe és segített özvegy édesanyjának a varrásban, hisz édesapja elvesztése után a hímzés lett a család megélhetési forrása.

Ez a fajta tevékenység aztán végigkísérte egész eddigi életén, dolgozott akár szülőfalujában, vagy éppen a fővárosban. Rengeteget varrt, munkái eljutottak a brüsszeli világkiállításra, sőt, Amerikába is. Idehaza pedig több templomban is megtalálhatók. Ezt a csodálatos életművet most a Martincsevics Károly-könyvtárban tekinthetik meg. Többek között gyönyörű terítők, menyasszonyi ruha, blúzok, függönyök, oltárterítők, papi miseingek láthatók a kiállítóteremben.

„ Bánatokkal teli életemben csak a kézimunkázásban leltem megnyugvásomat, menedékemet. Ha a rámát a kezembe fogtam, az erőt adott a folytatáshoz" – mondja önvallomásként Erzsi néni.
A könyvtár vezetői örömmel adtak helyet Szigethy Istvánné első kiállításának, amely iránt minden előzetes várakozást felülmúló érdeklődés nyilvánul meg.
Ugyancsak szombaton zárul a könyvtárban a „Natura 2000 – Természeti örökségünk védelme az EU-ban" című kiállítás is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékteremtő kapuvári városszépítők

A Kapuvári Városszépítő Egyesület elmúlt évi célkitűzései maradéktalanul megvalósultak. A tavalyi… Tovább olvasom