Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A kétkerekűek is gyakran okoznak balesetet

A csornai rendőrök tapasztalata, hogy az elmúlt hónapokban gyakran okoztak balesetet a kétkerekű járművek. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a nyár a gyerekek számára sok veszélyt rejteget.

A Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén – Csorna és Kapuvár környéke – az elmúlt fél évben harmincöt személyi sérüléssel járó baleset történt. Összesen negyvenhatan sérültek meg. Nyolc alkalommal kétkerekű jármű okozta a bajt.
– A figyelmetlenség és a sebességkülönbség áll a háttérben legtöbbször – mondta Harsányi Judit százados, a csornai kapitányság sajtóreferense. – Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy körültekintően, fokozott elővigyázatossággal közlekedjen. Fontos a látni és látszani alapelv, valamint a kölcsönös bizalom, illetve a megértés.

A százados a szülőket arra kérte, segítsenek gyermekeiknek megismerni a nyári szünet alatt a KRESZ-szabályokat.

Harsányi Judit egy másik, jellemzően nyári problémára is felhívta a figyelmet. A rendőrök ugyanis tapasztalták, hogy a területünkön található bányatavakban, horgásztavakban a tiltás ellenére is fürdenek.

– Kérünk mindenkit, hogy csak a kijelölt helyeken mártózzanak meg. Előzzük meg a tragédiákat, a szülők, nagyszülők figyelmeztessék is rá a nyaraló diákokat – mondta a sajtóreferens, aki azt is megjegyezte: évek óta tapasztalják, hogy a nyári szünidőben emelkedik a gyermek- és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma.
Sokszor találkozni éjszaka csellengő gyerekekkel, fiatalkorúakkal.

A rendőrök kérik a felnőtteket, hogy fokozottan
figyeljenek rájuk és arra, mivel töltik a szabadidejüket.

– Nyáron gyakori a zseblopás a strandokon, öltözőkben. A fürdőhelyeken és egyéb kirándulások alkalmával ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket. Amennyiben a lehetőség adott, használjuk ki a helyi csomag- és értékmegőrző szolgáltatásait – sorolta tanácsait Harsányi Judit százados.

Olvasóink írták

 • 3. Goldman 2011. július 11. 15:35
  „Halált megvető bátorsággal bicikliznek a körforgalmakban. Mennek, mint a homály. Rájuk nem érvényes a kresz?”
 • 2. tettes 2011. július 07. 17:18
  „Igen értem,csak azt nem értem,hogy miért kell reklámozni ezt a kilóst háromszori névkiírással.”
 • 1. miracle 2011. július 07. 09:20
  „Na most akkor milyen kétkerekű?
  Bicikli, motor, taliga, kordé, autó amelynek útközben kiesett két kereke, pótkereket toló talicskás ember ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgató az iskola élén

Százhúszmillió forintból újíttatta fel óvodáját a kónyi önkormányzat. Új igazgató irányítja a falu iskoláját és készülnek a faluközpont átalakítására is. Tovább olvasom