Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A két nyertesből az egyik támogatást visszaadják?

A szanyi önkormányzat többször is pályázott korábban óvodája fejlesztésére. A benyújtott igényeket sorra elutasították, mígnem a közelmúltban két beadványuk is eredményes lett.

A szanyi önkormányzat az egyik – nyilván a kisebb összegű pályázati ˝nyereményt˝ – valószínűleg kénytelen visszautasítani. Ebben az esetben az európai uniós 41,8 millió forintot választják. A pénzből és a mellérendelt tízszázalékos önerőből az 1980-ban felhúzott épületet alakítanák át.

Nem volt szerencsés a korabeli lapos tetős megoldás. Beázott, a szigetelése hagyott kívánnivalót maga után. Korábban az önkormányzat saját forrásból sátortetőt építtetett. A Nyugat-dunántúli Operatív Programon keresztül elnyert uniós támogatásból most cserélik a nyílászárókat, a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést. Elvégzik a külső homlokzat rekonstrukcióját, az akadálymentesítést. A tetőt úgy alakították ki, hogy az udvar felől nagy terasszal bővült az épület.

Az óvoda felújítására két pályázatot is nyert a szanyi önkormányzat, miközben saját erőből már elkezdték a rekonstrukciót, közel húszmillió forintot költöttek rá.
Az óvoda felújítására két pályázatot is nyert a szanyi önkormányzat, miközben saját erőből már elkezdték a rekonstrukciót, közel húszmillió forintot költöttek rá.

Tavasszal az önkormányzati minisztériumban döntöttek úgy, 13,8 millió forinttal támogatják a szanyiak óvodafejlesztését. Sajnálattal ugyan, de erről az összegről valószínűleg kénytelenek lesznek lemondani. Funtek János jegyző megjegyezte: keresik még azt a megoldást, amivel mindkét támogatás igénybe vehető, de erre kevés esélyt lát.

Közel húszmillió forintot költöttünk az ovira, az uniós támogatással viszont valamennyi elképzelésünket meg tudjuk valósítani - mondta Németh Gergely polgármester.
˝A képviselő-testület dönt a kérdésben, de egyértelmű, hogy a nagyobb összegű támogatást vesszük igénybe˝ – tette hozzá Németh Gergely polgármester úgy fogalmazott: sokáig vártak a sikerre.

– Korábban több pályázaton is indultunk, sikertelenül. Ez azonban nem szegte kedvünket, pályáztunk tovább, de elkezdtük a beruházástönerőből. Közel húszmillió forintot költöttünk az ovira, az uniós támogatással viszont valamennyi elképzelésünket meg tudjuk valósítani. Az intézmény mikrotérségi feladatokat lát el, hiszen több környékbeli településről érkeznek hozzánk gyerekek – mondta a községvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turi nem kér jutalomállást

Két induló már biztosan lesz az októberi önkormányzati választásokon Csornán. Turi György és… Tovább olvasom