Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A képviselők támogatják az Anyakereszt felújítását

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Turi György polgármester bejelentette: tiszteletdíjából 20 ezer forintot ajánl fel a nemes célra.

Restaurálják a csornai Szent Antal-temető Anyakeresztjét (Kisalföld, 2007. február 7.). A több mint kétszáz esztendeje felállított kereszt állaga megromlott, a közelében lévő síremlékeket veszélyeztette. A város képviselői tiszteletdíjukból támogatják felújítását. Az Anyakereszt rendbetétele 2,1 millió forintba kerül, melyet az önkormányzat, a premontrei prépostság és a Jézus Szíve Egyházközség közösen szeretne előteremteni.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Turi György polgármester bejelentette: tiszteletdíjából 20 ezer forintot ajánl fel a nemes célra. Kérte képviselőtársait, csatlakozzanak hozzá és 10–10 ezer forinttal támogassák a kereszt felújítását. A polgármester úgy fogalmazott, hogy az Anyakereszt az önkormányzatiság jelképe is, mivel a különben gyakran viszálykodó hercegszeriek és prépostszeriek – mindegyiknek külön bírója volt – egy nemes cél érdekében felül tudtak emelkedni az ellentéteken és képesek voltak az összefogásra. Ezt hirdeti ugyanis felirata: „Ezen képet csináltatta két részrül Csorna Mezővárosa 1799". Gyopáros Alpár alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy valamennyi fideszes és KDNP-s képviselő egyetértett a polgármesteri felvetéssel, és anyagilag hozzájárulnak a kereszt restaurálásához. Papp Imre szocialista képviselő úgy fogalmazott, hogy mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy milyen célokat és mennyi pénzzel támogat. Abdai Imre (SZDSZ) eleget tesz a kérésnek és befizeti a 10 ezer forintot a felújításra, ahogy Kovács Tamás ( Vidékért Egyesület) is támogatásra méltónak találja az elképzelést és átgondolja a polgármesteri felhívást. Tóth Csaba (Szülő - földünkért Egyesület) kérdésünkre megjegyezte: képviselői tiszteletdíját a csornai ifjúsági kézilabda- lánycsapat edzőtáboroztatására fordítja. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy egyesületük a jó ügy mellé áll, és támogatja az Anyakereszt felújítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megváltást nem a hozsannázás hozta el

„Semmi vétket sem találok ebben az emberben." (Lk.23./4b) Tovább olvasom