Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

A képviselő-alvállalkozó önmagára szavazott

A médiaszerződés és Balogh Csaba ügye felemlegetése mellett a városi intézmények fenntartási költségeiről és a hóeltakarítási szerződésről is tárgyaltak a csornai képviselők.

A csornai képviselő-testület hétfői ülésén Kiss Ottó képviselő azt kérdezte az aljegyzőtől, hogy a testület által aláírásra megszavazott médiaszerződés polgármesteri aláírásának elmaradása jogellenes-e. Az aljegyző arra hivatkozva, hogy Turi György magasabb szintű fórumokhoz fordult a szerződés kapcsán, elmondta: nem illetékes e kérdést eldönteni.

A Jószív kft. beszámolója elfogadása mellett a képviselők döntöttek a temetői szolgáltatások díjának átlagosan 3,6 százalékos emeléséről is. A plénum augusztus végéig meghosszabbította a város balatoni üdülőinek bérletét.

Döntöttek a csornai búcsú időpontjáról: augusztus 20–21-én tartják a Vilmos parkban. A park vízelvezetéséről szintén szó esett a testületi ülésen. A képviselők a városi tulajdonú Csornahő Kft. üzleti tervének keretében határoztak a cég bérfejlesztéséről is. Eszerint – a társaság vezetését kivéve – a dolgozók 6,5 százalékos fizetésemelést kapnak. Szabó István ügyvezető hozzászólásában nehezményezte a döntést.
Az ülésen – nyugdíjba vonulása miatt – felmentették Kertész Károlyt, a Kossuth-iskola több mint húsz éve hivatalban lévő igazgatóját.

Kertész Károly: Több mint húsz évig állt a Kossuth-iskola élén.
Kertész Károly: Több mint húsz évig állt a Kossuth-iskola élén.


Az önkormányzati intézmények fenntartásáról szólva Turi György polgármester hangsúlyozta: a városháza idén 363,6 millió forinttal járul hozzá a finanszírozáshoz az állami normatívákon felül.

– Még 2007-ben voltak racionalizáló intézkedések, akkor mintegy kilencvenmillió forintot takarított meg a város – mondta a polgármester, aki hangsúlyozta: idén újra szükség van hasonló lépésekre. Az ezek kidolgozására felkért szakértők félmilliós díjára a városháza a zeneiskola felújításából csoportosít át pénzt. Klauszer Péter képviselő hangsúlyozta: a racionalizálás nem járhat létszámleépítéssel.

Csornai iskolák – Újabb racionalizálást terveznek a városi intézményeknél. Fotó: Illusztráció
Csornai iskolák – Újabb racionalizálást terveznek a városi intézményeknél. Fotó: Illusztráció


Szó volt a város hóeltakarítási szerződéséről, amelyben Turi György figyelmeztette a képviselőket, a szomszédos Kapuvár ezt tízmillióval olcsóbban végezteti el, ezért a csornai szerződést mielőbb fel kell mondani. A szavazáskor Bella Rudolf képviselő jelezte érintettségét, ám a testület engedélyezte részvételét a voksolásban. A képviselő is a szerződés fenntartása vagy újratárgyalása mellett szavazott.

Hangsúlyozta, alvállalkozóként négyéves időtávra végzett el beruházásokat, így nagyon rosszul érintené a szerződés felmondása.

Az ülés végén Kenesei Gáborné alpolgármester Balogh Csabához fordulva azt állította, hogy a képviselő szórólapjában szerinte valótlant állított róla és a polgármesterről. Balogh Csaba válaszában nem emlékezett ilyenre.

Olvasóink írták

 • 3. merzsebet 2011. április 25. 13:36
  „1120..itt a lényeg a képviselő-alvállalkozó magára szavazott.Ez jó a városnak-----nem,Drága.
  A búcsú tényleg Nagyboldogasszony napja.Az igazgató úrral minden oké.
  Sajnálom hogy ennyi a megjegyzés csak.Belefásultunk? vagy valami más?---sajnos”
 • 2. 1120 2011. április 22. 01:47
  „"Döntöttek a csornai búcsú időpontjáról: augusztus 20-21-én tartják a Vilmos parkban."

  Érdekes...a csornai búcsú időpontja augusztus 15., azaz Nagyboldogasszony napja volt/van/ lesz...
  A képviselők legfeljebb a búcsúhoz kapcsolódó giccsparádé időpontjáról dönthettek! :)”
 • 1. merzsebet 2011. április 20. 12:09
  „Békés, boldog ,unokás nyugdíjas éveket kertész Károly igazgató úrnak.Kívánok hozzá jó egészséget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti feltárás a 85-ös főút mellett - Már emberi csontvázakat is találtak - Videó!

A leendő M85-ös autóút nyomvonalán kutatnak a régészek a 85-ös főút mellett, Rábapatona határában. A… Tovább olvasom