Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A keleti frontra emlékeztek Kapuváron

A második világháború keleti frontján harcoló magyar katonákra emlékeztek az elmúlt hétvégén Kapuváron.

A második világháború keleti frontján harcoló katonákra és az „Árpád-vonalra" emlékeztek az elmúlt hét végén Kapuváron. A Kapuvári Bográcsos Egyesület, valamint ifjú Balázs-Fényi László szervezésében a Széchenyi-tagiskolában megtartott rendezvény mintegy háromszáz vendége előtt többek közt Pölöskei Sándor nyugalmazott pedagógus, Pavlóczki Béla és Ács István beszéltek a hetven évvel ezelőtti harcok magyar, kapuvári hőseiről, a Kárpátokban kiépített „Árpád-vonal" erődítéseiről és a háború elesett katonáiról.

A Hámori György polgármester által immár hagyományosnak nevezett rendezvény egyik érdekessége volt az egykori front ételeinek elkészítése is, melyet a Kapui Pál vezette bográcsos egyesület tagjai készítettek el a vendégeknek.

– Többek közt 300 adag sztrapacskát és 80 liter csalánlevest szolgáltunk fel, utóbbit nem először nagy sikerrel – avatott be a részletekbe Kapui Pál.

A történelmi elbeszéléseken túl a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Klub és az Osli Vadgesztenye tagjai régi katonadalokkal szórakoztatták a közönséget.

A szervezőktől megtudtuk, a tavaly megkezdett rendezvénysorozatot a jövő évben is folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tartalék ernyő is kinyílt, de már későn

A hét végén egykori parancsnokai és bajtársai emlékeztek az 1991-ben Szentkirályszabadján lezuhant, tizenkilenc éves ejtőernyős katonára. Tovább olvasom