Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A katasztrófavédők Eta nénije

Élete második munkahelyén munkatársai szinte anyjukként tisztelik. Molnár Lászlóné, a kapuvári katasztrófavédők Eta nénije elismerést kapott.

A kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársa, Molnár Lászlóné főigazgatói elismerést kapott a minap. A jutalmat március 15. alkalmából dr. Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át, kiemelkedő munkájának elismeréseként.

A kapuváriak Eta nénije 1988-tól közalkalmazottként dolgozik az egykori tűzoltóságnál, a mai katasztrófavédelmi kirendeltség elődjénél. Akkoriban az első hölgy volt a megye tűzoltólaktanyáiban.

– A legnagyobb megbecsülésben, tiszteletben van-volt részem az évtizedek alatt – mondta. Ahogy fogalmazott, élete második munkahelyéről megy majd szeptemberben nyugdíjba.

Molnár Lászlóné: Majd tíz évig egyedüli nő volt a laktanyában.
Molnár Lászlóné: Majd tíz évig egyedüli nő volt a laktanyában.

– Valamikor a vagongyárban kezdtem, de egyszer megcsapott bennünket a meg- szűnés szele, akkor váltottam – kezdte a Kisalföldnek. Ahogy mondta, furcsa volt egy „fegyveres" testülethez kerülni: „Akkoriban nagyobb volt az alakiság, a mellettem dolgozót is százados elvtársnak kellett szólítani, ez aztán később bajtársra, majd úrra változott."
Eta néni napjainkra a kapuvári katasztrófavédők pótanyukája, mindenki Etája lett. – Az egyre fiatalodó állomány minden tagja megtisztel bizalmával, a fiúknak egyfajta pótanyuka vagyok itt bent – tette hozzá. Magánéleti gondjaikkal fordulnak hozzá, ám a munkából eredő feszültségekből kihagyják.

Molnár Lászlóné szeptemberben nyugdíjba vonul:
– Unokám is vár otthon és a fiúk is látogatni akarnak majd – mondta.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rend mellett az áfára is hajtanak Csornán

A belvárosi parkok, terek rendezésével, szépítésével is a Vilmos park kft. foglalkozik Csornán. Kis… Tovább olvasom