Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A károsultakért futnak a lovak

Jótékony céllal rendezi meg az 1956-os forradalomra emlékező versenyét a farádi lovasegyesület. Egy devecseri alapítványnak utalják a bevételt.
Jótékony célra, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlják fel hagyományos rendezvényük bevételét a farádi lovasok. A Rábaközi Lovas Klub ötödik alkalommal rendezi meg október 23-án a Hany-széli fogathajtó lovasversenyt.

Szalay Ferenc, az egyesület elnöke a Kisalföldnek elmondta: egy devecseri székhelyű baromfitenyésztő cégnek Farádon is van telephelye. Körülbelül tizenöt helybelinek adnak munkát. A vállalkozás a Memento 2010 Alapítványt hozta létre, és a farádiak oda utalják a verseny bevételét. A nyári fogathajtás bevételét az egyesület szintén jótékony célra, a bőnyi árvízkárosultaknak ajánlotta fel.

Hany-széli fogathajtó lovasverseny: Október 23-án jótékony céllal hajtanak a fogatok Farádon.
Hany-széli fogathajtó lovasverseny: Október 23-án jótékony céllal hajtanak a fogatok Farádon.

– Egyesületünk megalapításakor célul tűzte ki a hagyományok ápolását – jegyezte meg Szalay Ferenc. – A többi mellett ezt szolgálja az 1956-os forradalomra emlékező versenyünk is. Szintén célunk, hogy segítsük a magyar lótenyésztés ügyét. Ennek érdekében a klub egy lipicai mént vásárolt. A karitatív tevékenység is szerepel programunkban, ezért gondoltuk úgy a nyáron, hogy az árvíz sújtotta településnek segítünk. Most a vörösiszap miatt kerültek nehéz helyzetbe a devecseriek, kolontáriak, ezért nekik próbálunk a magunk módján támogatást nyújtani.

Az ötödik Hany-széli fogathajtó verseny október 23-án, szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik. A falu határában lévő 1956-os emlékművet koszorúzzák meg a résztvevők. Délután fél egykor az akadályhajtáshoz sorakoznak fel a fogatok, fél négykor a vadászhajtást láthatják az érdeklődők. A díjátadás, eredményhirdetés fél ötkor lesz, a tombola fődíját, egy magyar félvér csikót ötkor sorsolják ki.

Szalay Ferenc hozzátette: a kísérő programok szereplői ingyen vállalták a részvételt, hogy így járuljanak hozzá a nemes célhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás tavasszal - Csornán

Aláírták a támogatási szerződést, tavasszal kezdődhet Csornán a Toldi utca burkolatának felújítása. Tovább olvasom