Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A kapuvári kórház nem ad el semmi feleslegeset

A kapuvári kórházban leltároznak a dolgozók, reménykedik a fenntartó és az intézményvezetés.
Leltároznak a dolgozók, reménykedik a fenntartó és az intézményvezetés. Kapuvár önkormányzata nem értékesíti a helyi kórház műszerparkját, bár az aktívellátás megszűnt a városban. Az intézményben leltároznak, zárják a kiürült osztályokat, s reménykednek az újrakezdésben.

Az intézmény pénzügyi hiányának növekedését sikerült lelassítani.
– Vigyázunk értékeinkre, mert még reménykedünk az aktív ellátás megindításában – reagált Hámori György kapuvári polgármester azokra a hírekre, miszerint az ország egyes kórházaiban elhordják a műszerparkot. Kapuvár vezetője hangsúlyozta: a Lumniczer jelenleg is mintegy kilencvenszázalékos feltöltöttséggel üzemel, bár több osztály ajtajára lakatot tett az egészségügyi reform. Amár nem működő részlegekben leltároznak, majd zárják az ajtókat. – Nem adunk el semmit és azt sem engedjük, hogy elhordják a műszereket – mondta a polgármester.

Elmondása szerint készülnek az úgynevezett egynapos sebészet elindítására, kellenek a műszerek akkor is, ha járóbeteg- ellátó központtá fejlesztik Kapuvárt. Hámori György reménykedik abban is, hogy még lehet aktívellátás Kapuváron. Azokra a városbéli pletykákra, miszerint bontják a kórház egyes osztályait, a polgármester elmondta: a minisztérium által elindított struktúraváltás feltételez némi átalakítást az intézményben, ezért láthatnak a kapuváriak néhány helyen bontást vagy építést. – Bízunk abban, hogy szakminisztériumi pályázatokon többletforrásokhoz jutunk, s például lifteket szerelhetünk az épületekbe, felújíthatjuk a vizesblokkokat és az angiológiai osztály kádjait is megjavíthatjuk – tette hozzá a polgármester.

Ezekre az elképzelésekre negyvenegymillió forintot szeretne nyerni a város. A járóbeteg-ellátás fejlesztésére is uniós forrásokat vennének a kapuvári vezetők igénybe, bár ezen pályázatok kiírása ismét késik. A város első embere ehhez még hozzátette: a beígért kiegészítő finanszírozásról a mai napig nem tudnak semmit, sőt, az is kérdés, hogy az év első hónapjainak állami apanázsát egyáltalán megkapja-e Kapuvár. A pénz megszerzésére jogi lépéseket is tettek a Rábaközben. Az intézmény – nem túl rózsás – anyagi helyzetéről szólva Hámori György kijelentette: az új vezetés és az önkormányzati biztos működése folytán az intézmény pénzügyi hiányának növekedését sikerült lelassítani, a vezetés reményei szerint évv égéig meg is állítják azt.

Erre szükség is lesz, hiszen a megmaradt dolgozók is bíznak a kórház agóniájának megállításában. Ottjártunkkor apatikus hangulatot tapasztaltunk. Több osztályon leltároztak, egyes részlegeket, így például a szülészeti-nőgyógyászati osztályt már lakattal zárták le. Az intézmény gazdasági vezetője, Horváth Gyula szerint vigyáznak értékeikre, hiszen még a pénzügyi szakember is reménykedik a pozitív változásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz gyermekorvosi ügyelet Kapuváron

Kapuváron egyenlőre a felnőtt ügyeleten látják el a gyerekeket és amennyiben szükséges, tovább… Tovább olvasom