Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

A kapuvári kórház lett az év kórháza

Kapuvár - A Lumniczer Sándor Kórház-rendelőintézet kapta a legtöbb szavazatot a 2007-es "Az év kórháza" internetes szavazáson, melyet a hazipatika.com írt ki harmadik alkalommal. A kapuvári intézményben 2007 mozgalmas év volt: áprilisban megszűnt az aktív ellátás, augusztusban pedig bevezették az egynapos sebészetet.
Bár 2007-ben az Egészségügyi Minisztérium megszűntette az aktív ellátást a kapuvári intézményben, a szavazáson a rábaközi kórház kapta a legtöbb szavazatot, így a Lumniczer-kórház lett a 2007-es év kórháza.  46 ezer szavazat érkezett az egészségügyi intézményre öt kategóriában: orvos-szakmai ellátás, ápolás-szakszemélyzet, ellátás, infrastruktúra, valamint környezet és tisztaság. 

A kategóriák nyerteseivel együtt az összetettben első helyen végzett kapuvári kórház számítástechnikai eszközöket kap a cím mellé.

Fotó: Kisalföld archívum

A kapuvári kórház április 1-je óta új sturktúrában, aktív fekvőbeteg-ellátás, sebészet és szülészet nélkül működik. Augusztustól vezették be az egynapos sebészetet, ezt az ellátási módot azóta több százan vettek igénybe.

Olvasóink írták

 • 11. Fernando Torres 2008. január 20. 16:29
  „jobb is,hogy elmentél! szerbusz”
 • 10. andy 2008. január 19. 21:17
  „Valószínű,hogy nem a kórház,hanem az angiopátiás részleg gyógyultjai általi szavazatok hozták az eredményt!
  Remélem elérkezik a részleg felújítási lehetősége is,mely alkalmat adhat továbbiakban az emberi körülmények közötti gyógyulásra!”
 • 9. truthteller 2008. január 18. 17:28
  „fernando torres!
  én is kapuvári voltam többmint 20 évig..szóval szerintem autentikusan beletudok szólni a "kapuváriak dolgába"..
  Kapuvárjobboldaliságáról: ha egy deszkát indítanának fideszes színekben,azt is megválasztanák a kapuváriak...
  Sohasem nézték azt, hogy ki lenne a jobb vagy alkalmasabb...csak azt, hogy jobb oldali vagy sem...
  Pofázni meg a lovak, meg esetleg te...”
 • 8. Fernando Torres 2008. január 18. 13:46
  „Truteller, ne pofázz bele a kapuváriak dolgába!igenis a kommunista csürhe miatt zárt be a kórházunk!kapuvár mindigis jobboldali volt és az is marad!”
 • 7. truthteller 2008. január 18. 10:06
  „Álszent kapuváriak!
  Amíg volt szidtátok a kórházat, hogy mekkora mészárszék. Most amikor nincs meg kéne?
  A szavazást szerintem azért nyerték meg, mert párszor lement az "igazmondó" HírTV-ben, hogy megszűnnek az aktív ágyak..”
 • 6. Vica 2008. január 15. 14:16
  „Átszevezés,leépítés,majd kitüntetés! Fura dolgok vannak mostanság!
  Az emberségről és a szakszerűségről ne is beszéljünk!!!

  Vica”
 • 5. Kapuvári 2008. január 15. 13:40
  „A B. dr. úr miért nem mondta a h.ágnesnek,hogy a szerencsétlen kapuvárinak 50km-t kell utazni,hogy kezeljék, hogy a mentő 1 óra alatt ér ki, hogy a kapuvári gyerekek sopronban fekszenek tömegével járvány idején,hogy 3 órát kell várni,hogy a háziorvoshoz bejussunk, hogy inkább el se megyünk orvoshoz, csak a legvégső esetben!Most lett volna alkalom, nem kezet rázni egy teljesen elmebeteg liberálissal!”
 • 4. Dr Bugovics E. 2008. január 14. 22:59
  „Az év szemfényvesztése az "Év kórháza" cím ilyetén való odaítélése még akkor is, ha az "ügyes" marketing szakértők hozzáteszik, hogy nem reprezentatív felmérésről van szó, hanem "leginkább betegelégedettségi vizsgálatokról", játékban részvevőkről","2007-ben megbuktak"-ról.Ha nem orvosok a program kitalálói, megbocsátható az eltévelyedésük, mert ők nem lehetnek kuruzslók, és azok sem kaphatnak bűnbocsánatot, akik mint orvosok asszisztálnak a minden tudományos alapot nélkülöző felmérésekhez és elfogadnak ilyen elismeréseket. A magyar Kórházszövetség és a minisztérium évekkel ezelőtt kidolgozott egy mérési módszert, melyet tovább finomít az Egészségbiztosítási felügyelet közreműködésével, de egy átalakuló rendszerben ,tudományos módszerek alkalmazésa esetén is a statisztikai hibahatár kiszélesedik, így további előzetes elemzések szükségeseek a bevezetés előtt. Magunk 1993-ban tudományosan megalapozott módszerekkel mértünk betegelégedettségi mutatókat, eredményeinket bemutattuk az USA-ban egy tudományos konferencián a nemzetközi menedzsment elismereése mellett, de mindig éreztük mögötte a szubjektív megítélésből származó esetlegességet is. A fatális hiba ebben az esetben az, hogy a minisztérium, a kórházvezetők és mások elfogadják az ilyen elismerést, ami semmit nemfejez ki, mert a kórházi munka minőségének értékelése több száz mutató függvénye, köztük a betegek elégedettségének mérése is.A másik útvesztő, hogy a felmérés alkalmas a betegek megtévesztésére, s az értéktelen kiértékelés a "győztesnek látszó" kórházak érdemeit is rombolja. Nem véletlen, hogy a Kórházszövetség elnöke 2006.márc.11-én azt nyilatkozta, hogy az internetes potál "elbitorolta" az Év kórháza címet. A kórházak nem szeretnek "játékban rész venni", az egészségüggyel és az egészségünkkel játszani nem szabad még infantilis módon sem. Dr Bugovics E.”
 • 3. gulyalanya 2008. január 14. 19:32
  „GRATULÁLOK-örülök,elkápráztatott az ott dolgozók hivatástudata,
  segítőkészsége.További munkájukhoz sok sikert kívánok.A semmiből
  voltak képesek emberhez méltó körülményeket teremteni-gyógyítani!

  A minisztérium - már 2007-ben is a feltételrendszer maradéktalan biz-
  tosításán fáradozott.Ugye most nem akarnak a dicsőségben osztoz-
  ni?”
 • 2. Apu 2008. január 14. 19:29
  „Itt valami nagyon nagy szavazógépezetnek kellett működni!

  A lányomnak pár éve egy autóbalesetben eltört a felkarja, úgy, hogy a csontok elmozdultak és felcsúsztak. Mivel ez Kapuvár közelében történt, a kapuvári kórházba szállították be. Ott felületesen megvizsgálták, majd kitolták a folyosóra. Győrből hívtak mentőt hozzá, mivel túl "nehéz eset" volt nekik. A mentő kb 1,5 óra múlva érkezett meg. Ezen idő alatt az ég világon senki sem nézett rá. Időközben megérkeztünk hozzá és mi láttuk el, amennyire lehetett, pl WC-zés, itatás.
  A kezét sem rögzítették, fájdalomcsillapítót sem kapott!
  Ennyit a kapuvári kórházról.

  A győri mentősök előtt viszont le a kalappal. Nagyon szakszerűen a lehető legkisebb fájdalmat okozva, rögzítették a karját, majd a győri kórház traumatológiájára szállították.
  A győri kórház sebészetén nagy szakértelemmel rakták helyére a törött kart, majd rögzítették - csavarok szegek. Mindezt úgy, hogy minössze négy pici vágást ejtettek!

  Ezek alapján kapuvári kórház 1-es, győri mentősök és kórház 5-ös.”
 • 1. Móczár József 2008. január 14. 15:48
  „Tizen negyedik éve járok gyógyitani magam -e kiváló kórházba.A szénsav fürdő csodákra képes és ehez jön a plussz az orvosok és a személyzet jó hozzá állása segitő szándéka.Örülök az elismerésüknek én is nagy csillagós ötöst adnék ha osztályozni kellene.Visszajáró beteg :Móczár József”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határrendészeti munka a rendőrségen

Csorna - Harminchattal bővült a Csornai Rendőrkapitányság állománya a határőrség integrációjával. Új… Tovább olvasom