Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

A kapuvári Jobbik szerint időszerű lenne az elszámoltatás

A jobbikos Csákány Annamária önellátó és biztonságosabb várost szeretne
– Négy éve is megcélozta a polgármesteri széket. A kudarc nem tántorította el az újbóli megmérettetéstől?

– Családi okokból volt néhány nehéz évünk, ám a társak biztatására ismét csatasorba álltam. A kellő bizalmat is érzem az engem jelölő párt részéről.

– Néhány napja a Jobbik közleményt adott ki a kapuvári húsgyárral kapcsolatban. Miért most jutott eszükbe az üzem?

– A feljelentést magam adtam fel a megyei főügyészségnek a gyár leállításával, pályáztatásával kapcsolatban. A közleményben feltett kérdésekre pedig feltétlenül válaszokat várunk. Fontos tudnunk, hogy mi történt a gyár leállásakor, többszöri meghirdetésekor. A „miért most"-ra a válasz pedig az, hogy eddig vártunk valamiféle kedvező fejleményre. Ám most már időszerű az elszámoltatás.

Csákány Annamária: Hiányzik egy sport- és szabadidőközpont, melyet az ugyancsak fejlesztendő Flóra termál mellé építtetnénk.
Csákány Annamária: Hiányzik egy sport- és szabadidőközpont, melyet az ugyancsak fejlesztendő Flóra termál mellé építtetnénk.


– Milyen várospolitikai célokkal várja október 12-ét?

– Kapuvár igazi ereje az önfenntartásban rejlik. A termőföld, a gazdák ereje, a pezsgő kulturális élet, a szénsavkezelés, a tejipar mind-mind olyan kincs, mellyel meg lehetne valósítani azt, hogy e kisváros ne függjön másoktól. A létező helyi értékekre kell alapozni a város jövőjét.

– Az önellátás megvalósulásával sokkal több bevételre lenne szükség. Ezt miből teremtené elő?

– A helyi multik nagyobb adóztatásából. Erről az országgyűlési képviselővel egyeztetnénk, lévén országos hatáskörű tennivaló. Továbbá jobban odafigyelnénk a kisvállalkozói kör egyes adóelkerülőire is. Mindezek mellett a város megtartóerejét növelném a fiataloknak kedvezményes bérű önkormányzati lakásokkal. Ezeket forrásátcsoportosítás vagy kockázatmegosztás alapján, vállalkozói együttműködéssel hoznánk létre. A fürdő környékére kerékpárutat, járdát, pihenőket építtetnék. A fürdőnek is nagyobb hírverést szeretnék, akár országos médiumokban is. Elengedhetetlen a helyi értékeket, információkat bemutató turisztikai üzlet megnyitása is. Ám a város hulladékkezelése is sürgős javításra szorul.

– A gazdaság mellett a pezsgő sport- és kulturális életet is kiemelte a város értékei között. Ehhez is források kellenek...

– Hiányzik egy sport- és szabadidőközpont, melyet az ugyancsak fejlesztendő Flóra termál mellé építtetnénk. A helyi sportéletben kiemelkedő szerepet játszott a kézilabda, ám nincs szabványos pályánk e sporthoz. Nem a labdarúgást, hanem az évek óta sikert sikerre halmozó egyéb sportágakat – karate, tánc és kick-box – támogatnám.

– Megválasztása nyomán milyen várost szeretne?

– Legfőbb feladatom a kapuvári emberek szolgálata mellett az önálló, erős és biztonságos Kapuvár megteremtése lenne. Az utóbbi sincs sajnos mindig rendben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba Csornán

Molnár Csaba európai parlamenti képviselő mutatta be a minap a baloldali összefogás helyi… Tovább olvasom