Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A kapuvári Cserpes Zoé kísérte zongorán Kállay-Saunders Andrást A Dalban

A kapuvári 14 éves gimnazista, Cserpes Zoé zongorázott abban a produkcióban, ami hazánkat képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előadás egyik legmeghatóbb része volt, amikor Zoé a hangszer mellől felpattanva, mackójával átölelte az éneklő Kállay-Saunders Andrást.

– Ugráltam örömömben és el is sírtam magam, amikor kiderült, hogy András nyerte A Dalt és irány Koppenhága! – idézi fel a szombati finálé pillanatait a kisalfold.hu-nak Cserpes Zoé. – Nagyon boldog vagyok, hogy szerepelhettem a produkcióban, hatalmas lehetőség 14 évesen egy ország előtt bemutatkozni – folytatta a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium nyolcadikos diákja.

Kállay-Saunders Andrés és Cserpes Zoé. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Kállay-Saunders András és Cserpes Zoé. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Ha a névegyezés feltűnt olvasóinknak, az nem véletlen: Zoé a már ismert énekesnő, Cserpes Laura húga. A feladat a nővér menedzserén keresztül talált rá. – Nagyon büszke vagyok Zoéra, az egész családunk az. Egy adást kivéve mindig mellette voltam, bíztattam, de enélkül is mindent ügyesen megoldott – mondta portálunknak Laura.

– Rengeteget gyakoroltam. Leginkább azért izgultam, hogy ne siessem el a produkció végét, amikor a zongora mellől felpattanva odaszaladtam Andráshoz a mackóval és átöleltem. De előadás közben sikerült teljesen kikapcsolnom, csak a játékra koncentráltam – mesélte Zoé.

Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu
Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

A tinédzser számára a színpad egyáltalán nem ismeretlen, már hetedik éve zongorázik, öt éve mazsorettezik, rendezvényeken is fellép. A családjában egyébként mindenkit "megfertőzött a zene", mind a három lány- és egy fiútestvére is tanult, vagy jelenleg jár a zeneiskolába.

S ha már iskola: a kapuvári diáklány A Dal döntője előtti napon még történelemből írt dolgozatot. – Témazáró volt és úgy érzem jól sikerült – mosolygott Zoé. A fiatal tehetség még nem tudja a választ a "mi leszel, ha nagy leszel" kérdésre, de egyben biztos: a zene fontos szerepet játszik életében a későbbiekben is.

Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu
Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

Kállay-Saunders András Running című győztes dalának témája a gyermekbántalmazás. Ennek kapcsán Zoé elmondta: – Nekem először a dal ritmusa tetszett meg, és utána kezdtem értelmezni a szöveget. Fantasztikus, ahogy ezt a témát András dalba tudta foglalni. És mindehhez még nagyon szép hangja van – fogalmazott. Az énekessel egyébként Zoénak közvetlen kapcsolata van. - András nagyon jó fej, viccelődtünk, szórakoztunk a szünetekben, próbákon -mesélte.

Mint megtudtuk, az Eurovíziós Dalfesztivál szabályai miatt még egyeztetések folynak arról, hogy Cserpes Zoé májusban ott lehet-e a koppenhágai színpadon. Az biztos, Kállay-Saunders András és csapata nagyon szeretné, hogy a kapuvári tehetség akkor is zongorázzon.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínek közé esett a lány, átment fölötte a mozdony Kapuváron

Tovább olvasom