Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A kánikulában is a télre készülnek

Szeptemberben és októberben kicserélik a fogyasztóknál a 2005-ben már nem hiteles melegvíz-mérő órákat a Csornahő Kft. dolgozói – tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától, aki már most a téli felkészülésről is tájékoztatott.
Az augusztusi hőségben az önkormányzati tulajdonú Csornahő Kft.-nél a hideg napokra, a télre készülnek. A cég munkatársai azt szeretnék, ha a fűtési szezon idején nem akadályozná üzemzavar a szolgáltatást.

– Fontos a gépek, berendezések folyamatos, tervszerű karbantartása – mondta Szabó István ügyvezető igazgató. – Természetesen vannak olyan jellegű munkák, amelyeket nyáron, fűtési szezonon kívül lehet csak elvégezni. Ilyen például a gőzrendszer karbantartása, a mérőkörök hitelesítése, a táptartály, kondenztartály, nyersvíztartály belső tisztítása, a villamos berendezések vizsgálata. Bár a nyári időszakban folyamatosan szolgáltatunk – két céget technológiai gőzzel, fogyasztóink többségét használati meleg vízzel látjuk el –, júliusban olyan karbantartást is elvégeztünk, amely teljes üzemszünetet igényelt.

Szabó István szerint jelenleg a kazánházi vízellátó rendszer javítását, a hűtőakna és csatorna rendbetételét és a városi hőközpontok, hőfogadók karbantartását, a kazánok beállítását végzik. Szeptemberben és októberben pedig a fogyasztóknál több mint száz, 2005-ben már nem OMH-hiteles melegvíz-mérőt kicserélnek, erről előzőleg értesítik az érintetteket.

– A jövő héten a kollégáimmal áttekintjük az eddig elvégzett munkákat és meghatározzuk a következő hónapok tennivalóit. A szezon előtti legfontosabb feladatokat szeptember közepére be tudjuk fejezni – tette hozzá az ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy kedvezőek a 2002. november végén átadott kogenerációs erőművel kapcsolatos tapasztalatok. Nyáron a gázmotor napi 16–20 órán át működik, a fűtési szezonban viszont várhatóan folyamatos lesz az üzem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatáska, tankönyv, füzetek, írószer – ezrekért

Egy-egy iskolás gyerek „útnak indítása” augusztus végén, szeptember elején súlyos, több… Tovább olvasom