Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A kamionok miatt kellett kicserélni az iskola ablakjait

Bősárkány - Ablakokat cseréltek az iskolában és új utcát alakítanak ki Bősárkányban. A fejlesztéseket önerőből végezteti el az önkormányzat.
Ablakokat cseréltetett a bősárkányi önkormányzat a helyi általános iskola 86-os főút felőli frontján. A tizennyolc nyílászárót elsősorban a főútról érkező, a tanítást ellehetetlenítő zaj miatt kellett kiváltani. A másik, most is "futó projektje" a községnek egy új utca kialakítása. Mindkét fejlesztést önerőből végeztetik el.

Az ablakcserére 2,2 millió forintot költött az önkormányzat. Szalay Imre polgármester úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a beruházás jótékony hatása rögtön érezhető lett. A tantermekben az áthaladó kamionokat már nem lehet hallani. Az sem mellékes persze, hogy energiát is spórol az intézmény. A helyiségek jóval melegebbek lettek.


Az új utca kialakítására azért volt szükség, mert egyre többen igényelnek építési telket a településen. A polgármester elmondta: elsősorban helyi, fiatal házasok veszik a házhelyeket. Mivel az alkalmas terület már elfogyott, újakat kellett parcellázni. Jelenleg az útalapot építik.
- Tizennégy telket alakítottunk ki és ötnek máris van gazdája - jegyezte meg Szalay Imre. - Érdeklődők továbbra is jelentkeznek a polgármesteri hivatalban, így várhatóan rövidesen valamennyi elkel. A házhelyek 800 négyzetméteresek. A közművek kiépítésével önköltségi áron, másfél millió forintért kínáljuk az érdeklődőknek.

Az új közterületnek már neve is van: Levente utca. Ezzel a régi dűlőnévhez nyúltak vissza a bősárkányiak. Azelőtt ugyanis Levente térként emlegették a földdarabot, utalva rá, hogy leventék gyakorlatoztak ott. Ez a fajta névadás nem új Bősárkányban. A községvezetők igyekeznek megtartani a régi elnevezéseket és őrizni a hagyományokat. Így van már Malom utcájuk is, sőt, a falu első orvosának, dr. Menyes Jánosnak is utca őrzi a nevét Bősárkányban.

Olvasóink írták

 • 4. MTT 2009. január 22. 15:24
  „bocsánat: ablak csere”
 • 3. MTT 2009. január 22. 15:23
  „Biztosan nem a kamionok miatt lett ablak cser, mert akkor nálunk az egész falunak ki kellene cserélni!!!!!!!!”
 • 2. surda69 2009. január 19. 22:06
  „nem a kamionokat kell szidni
  mivel hogy nem volt hőszigetelt az ablak igy nem is zaj szigetelt
  hátha már rá lehet fogni a kamionokra akkor ugyis energiát sporolumk meg a cserévelcimszo allett ez is meg ment”
 • 1. zsiros 2009. január 19. 20:03
  „Miért nem tették azt,ami mostanság divat.Páros napokon a páros rendszámú kamionok,páratlanon a páratlanok mehessenek át a falun.Ez jót tenne itt Csornán is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkítéseket terveznek intézményeikben

Osli - Osliban megszorítások várhatók a helyi intézményekben. Idei fejlesztéseik forrásaira… Tovább olvasom