Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A jövő héten már aláírnak

A leendő járási székhelyek önkormányzataival az állam október 31-ig köt megállapodást a hivatalok felállításáról. Megyénkben várhatóan már a jövő héten sor kerül az aláírásokra.
A Kisalföld tegnapi számában olvashatták, hogy a csornai önkormányzat mivel járul hozzá a járási hivatal kialakításához. (Kisalföld, 2012. október 17.) Az átadás-átvételről a megyei kormánymegbízott és a település polgármestere ír alá megállapodást. Ugyanígy a többi érintett várossal is szerződést köt az állam. Széles Sándor megyei kormánymegbízott a Kisalföldet úgy tájékoztatta, hogy az önkormányzatokkal kötendő átadás-átvételi megállapodások aláírására ezen a héten és a jövő héten kerül sor.

A határidő egyébként október 31. Az, hogy melyik önkormányzattól mennyi dolgozót vesznek át a járási hivatalok, a megállapodás aláírásakor válik hivatalossá. A végleges létszámok minden önkormányzat esetén eltérőek lesznek. A kormánymegbízott kifejtette: folyamatban van a járási hivatalok leendő vezetőinek és helyetteseiknek a kiválasztása. A szaktárca decemberben nevezi ki a vezetőket.

Szó volt arról, hogy „átmeneti időben", azaz még idén járási biztosok koordinálják a szervezetek felállítását. Széles Sándor erre úgy reagált, hogy a járási biztosokat november 15. és december elseje között nevezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 530 millió a kapuvári városközpont felújítására

A városközpont felújítási munkálataihoz Kapuvár Város Önkormányzata 526.531.690 Ft-ot nyert az Új… Tovább olvasom