Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

A jobboldal szerzett többséget

A kapuvári pártvezetők bíznak benne, hogy a település érdekében jól tud együttműködni a jobb- és a baloldal. A kapuvári önkormányzat képviselő-testületében a választások után a jobboldal szerzett többséget. A jobboldali összefogás szervezetei ugyanis a Vállalkozók Pártjával kiegészülve tizenhárman vannak a testületben, míg a baloldal öt tagot delegálhatott. Az végeredmény értékelésére kértük a kapuvári, jelöltet állító pártok vezetőit.

Dr. Biró Péter, MKDSZ: – Az önkormányzati választás végeredményével elégedett vagyok, és a testület összetételével is. Úgy érzem, hogy nagyon igazságos lakossági döntés született, és bízom benne, hogy ez a testület is egyetértésben tud munkálkodni a város érdekében. Úgy látszik, a velünk szemben elkövetett lejárató kampány nem volt eredményes, a város fejlődéséről a választók másképp gondolkodtak és ezért szavaztak a jobboldali jelöltekre.

Magyar Attila, Fidesz-MPP: – Helyi szinten nagyon sikeresen szerepeltünk, hiszen a Fidesz soha ennyi mandátumot még nem szerzett az önkormányzatban. Kapuváron mindig is megvolt a jobboldali támogatottság, és örülünk, hogy az itt élők most is megmutatták, hogy a polgári, keresztény és nemzeti értékeket helyezik előtérbe és tartják fontosnak. Én bízom benne, hogy a korábban megkezdett munkát továbbra is sikeresen folytathatjuk, az uniós csatlakozás közeledtével új lehetőségeket és fejlődési irányokat találva a városnak Ebben számítunk a baloldali képviselők lobbierejére, illetve kapcsolataira is, és reméljük, az országosan kormányzó koalíció – megtart a ígéretét – nem különbözteti meg hátrányosan a jobboldali vezetésű településeket.

Dr. Horváth Ferenc, MSZP: – Az MSZP helyi szervezete megerősödve került ki a választásokból, hisz a tavalyi három helyett öt képviselővel dolgozhatunk, nyilvánvalóan ellenzékben. Képviselőink valamennyien jól felkészültek, a város gondjait ismerő, problémaérzékeny emberek. Mi felajánljuk támogatásunkat a kormányzó koalíciónak, rajtuk múlik, hogy ebből milyen kapcsolat alakul ki. Remélem, együtt tudunk dolgozni a szakmaiságot a politikai szempontok elé helyezve. Csalódás viszont, hogy a polgár mesteri székben nem sikerült a váltás, igaz, nem sok hiányzott hozzá.

Varga Gyula, SZDSZ: – Úgy ítélem meg, hogy képviselőjelöltjeink jól szerepeltek, és azt hiszem, hogy a polgármesteri székért vívott verseny miatt sem kell szégyenkeznem, hiszen mindössze kétszáz szavazat különbséggel nyert a másik oldal jelöltje. Ennek a nagy támogatottságnak a tudatában fogunk hozzá az önkormányzati munkához, és bízunk abban, hogy a kampány során tett ígéretek megvalósulhatnak.

Bárson László, MIÉP: – Az önkormányzati választás – ugyanúgy, mint a parlamenti – a nagy pártokról szólt. Ebben a versenyben a parlamenten kívülre szorult pártok nem nagyon rúghattak labdába, hisz viszonylag kevés szavazatot kaptak. Ez volt az oka a MIÉP gyenge szereplésének is. Kapuváron a MIÉP–kisgazda szövetségtől is többet vártam, de a választás itt is úgy alakult, mint országosan. Meglátásom szerint jó képviselőtestület állt össze, és az arányok, azt hiszem, nem változtak. Reményeim szerint jól dolgoznak majd a városért.

Sipőcz Sándor, Munkáspárt: – A kampány megkezdése előtt arra gondoltunk, hogy a baloldalt kell erősíteni, ezért tárgyaltunk az MSZP-vel, de nem jár tunk sikerrel. Ezután döntöttünk úgy, hogy külön is bemutatkozunk a választóknak. Bizakodtunk, hogy legalább személlyel sikerül bejutnunk a testületbe, de ez sajnos nem jött össze. Az okokat abban látom, hogy még mindig nem tudjuk elhitetni és elfogadtatni az emberekkel, hogy a baloldalon van egy ilyen értékeket hordozó párt, és a választók többsége a baloldalt a szocialista párttal azonosítja. Váltanunk kell, az biztos, és nem álszentként magyarázni az eredményt. Mint azt a mostani végeredmény is bizonyítja, Kapuvár az elmúlt években erősen jobboldali beállítottságú város lett, és a szavazópolgárokat nem lehet más irányba fordítani.

Kiss János, Vállalkozók Párt ja: – A Vállalkozók Pártja részéről nagyjából erre az eredményre számítottunk, bár bíztunk benne, hogy egyéni választóke rületből is sikerül képviselőt delegálnunk a testületbe. Az, hogy melyik oldallal lépünk koalícióra, a tárgyalásokon múlik, de azt hiszem, nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy a mi szervezetünk inkább a jobboldali értékekhez áll közelebb. A végleges döntés is hamarosan meglesz. A kapuvári testület összetételét jónak ítélem meg, bízom benne, hogy a jövőben egyetértésben és jól tudunk együttműködni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi-új barbacsi elképzelések

Barbacson a szavazók többsége Herczeg Tihamért tüntette ki bizalmával s választotta a település… Tovább olvasom