Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

A Jobbik a kapuvári húsgyárról: `tarthatatlan a titkolózás´

A kapuvári húsgyár bizonytalan helyzete miatt a Jobbik azonnali kormányzati intézkedést sürget.

"A Fidesz egymillió új munkahelyet ígért, ehhez képest a mezőgazdaságban és a rá épülő élelmiszer-feldolgozó iparban folyamatos és egyre gyorsuló leépülés tapasztalható.

Pontosan abban a szektorban, amineka fejlesztése és kormányzati segítése hosszútávon is a leghasznosabb lenne hazánk és a Rábaközben élők számára is.

A húsgyár több dolgozója kereste meg panaszaival Csákány Annamáriát, a Jobbik kapuvári képviselőjét.

A képviselő asszony világossá tette, hogy Kapuvár számára a nagy múltú üzem megléte nélkülözhetetlen, különösen a mai gazdasági helyzetben.

Bízik benne, hogy ezzel a városvezetés is tisztában van és mindent megtesznek azért, hogy kormányon lévő párttársaikkal is megértessék ezt.

Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője a helyszínen tájékozódva próbált meg a sajtóban lebegtetett híreknél többet megtudni.

Miután nem kapott választ aggályaira, a hétfőn kezdődő parlamenti ülésen igyekszik miniszteri válaszhoz jutni a húsgyár ügyében.

A képviselő továbbá ígéretet tett rá, hogy az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának első őszi ülésén napirendre próbálja vetetni a kérdést.

A Jobbik szerint tarthatatlan a titkolózás és a kormányzati tehetetlenség, sok család megélhetéséről van szó, nem tehetik meg a kapuvári húsgyárral, hogy a magyar vidék kevés megmaradt bástyájából egy újabb elessen!" - olvasható a Jobbik megyei szervezetének közleményében.
 

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. egyapuka 2012. szeptember 12. 07:24
  „Új könyvet olvasol mohikán nem válaszol pedig már szerda van.”
 • 26. hunmohikan 2012. szeptember 06. 22:20
  „ja, és még valami. a ferdinndy könyv tényleg nagyon jó. megérthető belőle a magyar történelem. bár egy régész barátom erre csak legyint, számára nyilvánvaló, hogy a magyarság már egy olyan hittel érkezett ide, ami nagyon hasonlít a kereszténységhez. sőt, lehet hogy ez már a kerszténység egyik ága volt, amit Szent Ístván csak visszaterelt a fő ágba. népmeséink, s egyes régészeti leletek ezt bizonyítják szerinte. régész barátom régész barátja szerint ez nem igaz. többször láttam őket vitatkozni órákon át.

  igaza viszont az újkigyósi Imre barátunknak volt, aki e vitát hanar megunván, vállamra tette a kezét, s így szóla: Árpádom! nem kóstolod meg a most hozott kolbászunkat? hát, megkóstoltam, s azt hiszem, Figula Mihály rizlingjét ittuk hozzá.

  ezek a borászok fantasztikus figurák, kőkeményen vetélkednek, melyikük termel jobb szőlőt, hogy kiváló bort készítsen belőle. a szőlő határozza meg a bort, a borkészítés technikája meg a kisújukban van.

  tanulhatnánk tőlük”
 • 25. Jarjar 2012. szeptember 06. 21:27
  „A hiba olykor a hibakereső készülékében van.”
 • 24. hunmohikan 2012. szeptember 06. 20:06
  „kedves fehérfront!

  az, hogy más politikai nézeteket vallunk, miért lenne baj?

  ha ennek a hacacárénak vége, szivesen leülök veletek beszélgetni, most már Annamáriára is kiváncsi vagyok

  de azt sem akarom, hogy titeket kihasználva bárki provokáljon bennünket.

  ha meg újra vinni akarják a gépeinket, ( ez is a mára összeomlott terv része volt ) akkor benneteket is hívlak.

  válaszod köszönöm”
 • 23. FEHÉRFRONT 2012. szeptember 06. 16:46
  „Hunmohikán!Nálad a pont!Attól függetlenül,hogy pártállásban nem értünk egyet,az alább megfogalmazott mondandód csak helyeselni tudom!
  Orbán Imre,egy kuriózum volt a gyár történetében!Ringa-napok,Hansági májas,14 évvel ezelőtt keresett frankó bérek,a dolgozók jogai,csilli-villi gyár!Ez akkor volt....
  Most ehetetlen,kísérleti "marinádozott-visszáruk",bezárt helyiségek,omló falak,hatalmas egerek,beszűkült piac,cafateria mentes szerény bérek....Na,ez meg most van....”
 • 22. hunmohikan 2012. szeptember 06. 16:19
  „kedves fehérfront

  Orbán Imre megérdemli, hogy kiírjuk a nevét a magyar húsipar egyik leghitelesebb szakmai vezetője, öt még az Arago érkezése előtt adta "kölcsön" Jankó a Carnexnek. S azért tt említsük meg Finta Géza és Horváth István nevét is, ők hárman remek párost alkottak ( na jó, nem párost, hanem csapatot. S ott van még Sopronban Márk István is. Biztos, hogy a jövőben valamilyen formában számíthatunk a segítségükre.

  Jankó Ferencet e körben azért nem említem, mert a magyar húsipar legjobb szakmai vezeői közé tartozott, ő Kiskunfélegyházán, Pininél vállalt korábban munkát, s most is tanácsadó ott.”
 • 21. FEHÉRFRONT 2012. szeptember 06. 15:02
  „Köszi a bókot Goblein!:)Bruhaha!
  Nem tagadom,egyrészt szívem csücske a Jobbik,másrészt pedig jól ismerem a gyárat,sok időt dolgoztam ott...Annamarit tisztelem,mert egyedül harcol a posványos,csak formailag a polgárok mellett,miatt "dolgozó" kiskirályok ellen....
  Miért baj az,ha valaki nem ért egyet a város vezetőinek többségével?Az ide kényszerből betelepült pesti,debreceni,makói,fertődi(vagy bármely magyar településről beköltözött) egyén véleménye az,hogy ez egy szutyok város!Tudom,most az jön,hogy akkor lehet elballagni....Igen,már nézegetem a lakáshirdetéseket!:)”
 • 20. Arpadfiai25 2012. szeptember 06. 14:53
  „Miért mindig azokat bánták akik próbálják a még meglévőt keresni.Aki nem a húsiparba dolgozik úgysem tudja elképzelni mimegy ott be megy boltba megveszi a hús és azt se tudja mit eszik mert azt hiszi,hogy magyar sertés közbe meg éppen Holland va szlovák.tudomásom szerint Magyarországon 3 olyan(nagyobb) húsgyár van ami Magyr kézen van a többinek külföldi a tulajdonosa vagy külföldi cégcsoporthoz tartozik.
  Miért fájj az egypár embernek,hogy a jobbik probálja menteni a még megmaradt Magyar mezőgazdaságot!”
 • 19. goblein 2012. szeptember 06. 14:36
  „FEHÉRFRONT

  Írásaid színvonala meg tartalma nagyon hasonlít a nevezett hölgyéhez. Zokni!”
 • 18. FEHÉRFRONT 2012. szeptember 06. 13:53
  „...Egyébként meg...Vizsgálódnék én az önkormányzatnál is,s nem csak ebben a ciklusban!Miért is nem tudtak idetelepülni külföldi cégek?Miért nem itt vert tanyát a Roth,Velux,Hungaropro,Novomatic,stb.?!?Mintha anno az egész város tudta volna,hogy az akkori képviselők szorosan együttműködve kitolták az ide befektetni kívánókat!Korrupció!Ismerős ez a szó uraim?:)
  A helyiek ismerik azt az embert,akit ha akkoriban nem lehetetlenítettek volna el,ma az ország pénzügyileg egyik legstabilabb cége lenne a gyárunk!Vezetékneve megegyezik a mi "imádott" narancsos királyunkéval...
  De ő legalább kiállt a dolgozókért,és virágzott a cég!Respekt:O.I.!”
 • 17. FEHÉRFRONT 2012. szeptember 06. 13:45
  „Én azt nem értem,miért nincs itt senki megértéssel Annamari iránt!?Új hús a bársonyszékeken helyet foglalók közt4Letorkollják,leszavazzák,kirekesztik!Pedig....
  Hámori úr,és az egész bagázs sok-sok éve ismeri egymást a civil életben a helyi vendéglátó egységekben egyezségre jutnak mindig,mindenben.Aztán amikor üléseznek,már csak formailag beolvassák az okosságokat!
  Városszépítés...Röhej!Számtalan felesleges szobor,hanyagul kivitelezett járda,aszfaltozás,minden évben új kertépítés...Inkubátorház,és a "hatalmas ipari-park"!Katasztrófa!
  "Az elmúlt év mínusz 10 millió forintja nem jelentkezik az idei költségvetésben,hiszen minden évben tiszta lappal indulunk"!Hogy is van ez?Akkor herdálhatjuk a lóvét,hiszen úgyis kinullázódunk december 31.-én?”
 • 16. Hyde44 2012. szeptember 06. 12:33
  „Nohiszen ha szegény husosokat az Annamari segíti?! Hozzáértését képvisel?ként már "bizonyította".”
 • 15. sztiv 2012. szeptember 06. 12:21
  „"A húsgyár több dolgozója kereste meg panaszaival Csákány Annamáriát, a Jobbik kapuvári képviselőjét."

  De mivel b+, mivel???

  "A Jobbik szerint tarthatatlan a titkolózás"
  Szerintem is! Mond már meg mi fáj a népnek, had tudjon róla saját maga is!

  Ilyen nyilatkozatok után már szégyellem hogy a jobbikra szavaztam...”
 • 14. sztiv 2012. szeptember 06. 12:17
  „11. imre1964 : "...Bezárták az óvári kaiser húsüzemet
  Bezárták az Abdai húsüzemet...."

  Ezt pontosítom: a debreceniek vették meg de semmi másért nem, csak a piacért. A nevet tovább viszik és a cégük már teljes terheléssel futhat.
  Amúgy meg igazad van, a szlovákoknak nyomták el...”
 • 13. drKotász 2012. szeptember 06. 10:06
  „Tessék örülhetnek akik az IMF-et akarták.

  A Magyar Nemzet megtudta az IMF feltételeit - lehet kapaszkodni
  2012. szeptember 06., 07:26
  Privátbankár, MTI

  Cimkék
  ingatlanadó
  , Magyar Nemzet
  , IMF-megállapodás

  Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről - írta a Magyar Nemzet.
  Hirdetés

  A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

  Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét - tették hozzá. A Magyar Nemzet azt írta: a kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások.”
 • 12. hunmohikan 2012. szeptember 06. 08:53
  „kedves bojtár

  én nem nézem tétlenül, hogy lerombolják értékeinket.

  ezeket a könyveket, sok jobbikossal ellentétben olvastam.

  nem fogom bizonygatni, hogy magyar vagyok, azt se hogy keresztény, azt se, hogy tökös gyerek. ez utóbbi egyébként csak néha igaz, mindig igyekeztem kerülni a konfliktusos helyzeteket, de soha nem tértem ki, ha lelkiismeretem azt parancsolta.

  Ferdinandy Mihály Istenkeresők c. könyve pontosan leírja, hogy miért volt méltó utóda hofoglaló Árpádnak államalapító Szent István. s hogy a szakrális fejedelemség folytatása szakrális királyság.

  ti persze összegyűltök Bugacon vagy hol, kurultájnak nevezitek gyűlésetek.

  tudod, hol került a magyar nép kapcsolatba a mongolok lefőbb döntéshozó szervével? ( az volt ugyanis a kurultáj)

  ott a kurultájban adták ki a parancsot batu kánnak, hogy foglalja el Magyarországot.

  sikerült is.

  de IV Béla újjáépítette

  ennek a védnöke volt lezsák. róla ennyit”
 • 11. imre1964 2012. szeptember 06. 08:40
  „Ebben az országban van a legsötétebb diktatúra,mindent egypártrendszer irányít azt csinálnak amit akarnak.
  Persze őket is irányítják és a parancsot meg@@@nem lehet mert szaporodik.
  Mindent leépítenek és eladnak majd 2014-ben valószínű hogy eltűnnek az ellopott pénzel és vígan élnek egy másik országban.
  Bezárták a Petőházi cukorgyárat
  Bezárták a győri kekszgyárat
  Bezárták az óvári kaiser húsüzemet
  Bezárták az Abdai húsüzemet.
  STB,STB STB.
  Eladnak és tönkretesznek mindent . Nekik bőven van hasznuk és ez a lényeg a nép le van sza@va.
  Ezt hozta nekünk Orbán és a királysága.”
 • 10. b.zoli 2012. szeptember 06. 08:00
  „Nem akarok nagyon beleszolni de aki mostanság olvassa a Rábaközi Magazin c. ujságot az nagyon jól tudja hogy a képviselőnő (csak ő) és a városunk vezetése közt állandó viszály van ! Már rég óta ez a helyzet nem tud a vezetéssel együtt dolgozni , ez a cikk is azért van hogy ö megmutasssa hogy a városvezetés nem tesz semmit ( hozzáteszem NEM IS TUD ) és jó lenne ha ezt a viszályt befejeznék ! Megköszönném !”
 • 9. pacalpöri 2012. szeptember 06. 06:52
  „Akinek sajnos majd nem lesz munkája, legalább együtt sörözhet a Rába parton a képviselő nővel :-)))”
 • 8. hunmohikan 2012. szeptember 06. 06:49
  „tegnap vagy kétszázan tüntettek a gyár előtt, sokan elmaradt bérükért <moderálva>”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utat szélesítenek Kapuváron, a kórháznál - fotók

A kórház új kerítést kapott. Tovább olvasom