Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

A jóakarat névtelenül is célba ér

Sok támogatást és segítséget kapott a csornai Simon család, miután tragikus történetüket megismerték olvasóink. A napokban a Kisalföld Jóakarat hídján keresztül 200 ezer forintot küldött egy écsi jótevő az árváknak.

A szeretet, a segítség, az adományok enyhítik a csornai Simon család nagy fájdalmát. Az édesanyjukat hirtelen elvesztő gyerekeket a Kisalföld három hete mutatta be. Öt testvér maradt árván, a négy kicsi gondozását, nevelését a legidősebb fiú, a 28 éves Krisztián vállalta.

Nagymamájuk áll mellettük, de mint mondták, ketten sem tudják pótolni az édesanyát.

– Mióta az unokáim tragédiáját megismerték az újságon keresztül, nagyon sok segítséget kaptunk – mondta Simon Mihályné, a nagymama.

– Küldtek ruhákat a gyerekeknek, csomagokat, tüzelőt, lett mosógépünk, utaltak nekünk pénzt. A kicsik is érzik a szeretetet, amit kapnak idegenektől. Mondták is, milyen jók az emberek, hogy gondolnak ránk. Mindenkihez nem tudok elmenni, ezért így is hálás szívvel köszönöm a gyerekek nevében a támogatást.

A család minden tagja egy-egy kerékpárt kapott. A legidősebb testvér, Krisztián szerint a gyerekek talán a bicikliknek örültek legjobban.
A család minden tagja egy-egy kerékpárt kapott. A legidősebb testvér, Krisztián szerint a gyerekek talán a bicikliknek örültek legjobban.

Egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a két legkisebb testvér nyáron lovastáborban vehet részt. Valakitől a család minden tagja egy-egy kerékpárt kapott, aminek örültek a gyerekek. Ráadásul még egy laptopot is beígért egy adományozó számukra.

– Testvéreim persze boldogok ilyenkor, de azért a sok jóság sem tudja teljesen enyhíteni a bánatunkat – vette át a szót Krisztián. – A kicsiknek is nagyon hiányzik édesanyánk.

Krisztián hozzátette: úgy néz ki, hogy rövidesen hivatalosan is gyámja lehet öccseinek és húgainak. – Próbálok mindent megadni nekik, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben sem. Valakit azonban nem tudok pótolni, bármennyire is igyekszem... – jegyezte meg.

A Lapcom Média Alapítvány az édesanya halála után 150 ezer forinttal támogatta Simonékat az olvasók segítségének köszönhetően. A napokban 200 ezer forintos utalás érkezett a nevükre a Jóakarat hídján, Écsről.

Az összeg befizetője kérte, hogy neve maradjon titokban. Érdeklődésünkre telefonon elmondta: mélyen együtt érez az árvákkal, ezért döntött a segítség mellett. „Meg tudtam spórolni ezt a pénzt és mivel szívből sajnálom a gyerekeket, nekik ajánlom fel" – fogalmazott nagylelkű olvasónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sörrel ünneplik a cseh vendégeket

Cseh sörnapokkal ünnepli Kapuvár hétvégén, hogy az itt vendégeskedő turisták fele Csehországból érkezik a termálfürdőbe. Tovább olvasom