Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A játékterem gazdaságosabb

Több mint egy éve tart zárva a gartaiak kedvelt élelmiszerboltja és egyelőre nem is nyílik meg újra.
A környékbeliek legalább az alapellátást kérnék, de a bérlő szerint az üzemeltetés nem gazdaságos.

Idős, beteges emberek

Horváth István, id. Rácz Imre és felesége.
Még mindig nincs boltja Kapuváron a gartai városrészben élőknek. A környéken lakók többnyire idős, beteges emberek, akiknek nehezükre esik a távolabbi belvárosban intézni napi bevásárlásukat. Mint arról a Kisalföldben éppen egy éve (2004. április 30.) beszámoltunk, a több évtizede működő ABC-t régi bérlője visszaadta, az új pedig bezárta az élelmiszerboltot. Helyén játéktermet alakított ki.

Egy évvel ezelőtt Ősze Tamás, a bérlő vállalkozó azt ígérte a Kisalföldön keresztül a gartaiaknak, hogy néhány hónap alatt nyitnak, és nem szűnik meg az élelmiszer-alapellátás. Akkor az uniós előírások miatti átalakításokkal indokolta az átmeneti szünetet. Ehhez képest azóta sem nyitották meg az üzletet, a játéktermet viszont annál inkább. Olyannyira, hogy a rendőrségnek is akadt már dolga a környéken. A lakók ezt sem nézik jó szemmel. Rácz Imre idős szüleit képviselve kereste meg ismét lapunkat.

Elfogyott a türelmük

– Már több mint egy év telt el, de nem történt semmi, hiába kértük, hogy ismét nyissák meg a boltot – mondta Rácz Imre. – A vállalkozóval is beszéltünk, aki azt ígérte, hogy felméri a keresletet és némileg drágábban ugyan, mint a városban, de legalább az alapvető élelmiszereket forgalmazza. Nos, ez nem történt meg azóta sem. Megkerestük a város vezetését, az önkormányzati képviselőket, akik mellettünk állnak, de hiába. Idős, beteg emberek laknak a környéken, nem értjük, miért nem fontos senkinek, hogy az ő ellátásuk biztosítva legyen.
Horváth István szintén nem nézi jól szemmel, hogy kedvenc üzletén lakat van.

– A játékterembe többnyire fiatalok járnak, akik nem éppen kulturáltan szórakoznak. Nemegyszer volt verekedés, két alkalommal a rendőrséget is ki kellett hívniuk – panaszolta Horváth István. – Nagyon hiányzik a bolt, hiszen most a gartai templomig kell gyalogolni, ami az időseknek, főleg télen, igencsak gondot okoz. Az önkormányzatnak is jobban oda kellene figyelni a peremkerületekre, hiszen a belvárosban egyre csak nyílnak a bevásárlóközpontok, mi pedig ellátás nélkül maradtunk. A türelmünk elfogyott, itt boltnak kell lenni, annál is inkább, mivel az épületet annak idején az itt élők társadalmi munkában építették.

 „Valóban nem lehet tovább halogatni, egy dátumot szeretnénk, hogy mikor nyit a bolt. Vagy ha erre nem képes a vállalkozó, adja vissza a bérleti jogot, mert úgy tudjuk, lenne jelentkező, aki visszaállítaná a régi rendet."
Rácz Imre
Nem lenne gazdaságos

Megkerestük a bolt jelenlegi bérlőjét, Ősze Tamást, aki nem sok jóval biztatja a gartaiakat.
– Számításokat végeztünk és ezek alapján döntöttünk úgy, hogy nem nyitjuk meg a boltot, hiszen nem lenne gazdaságos a működtetése – fogalmazott tömören a vállalkozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítettek a máltaiak - Csornán is

Csaknem nyolcmillió forintot osztott szét jótékony célra tavaly a Máltai Szeretetszolgálat csornai… Tovább olvasom