Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A járdaszegély dobta meg a Golfot?

A farádi karambol egyik tanúja szerint Tellesz Endre csornai rendőrkapitány kiesett az autóból.

illusztráció
A helyszíni keréknyomok pedig egyértelműen mutatják a gépkocsi menetirányát. Farádon, a Vasút utca 2. szám alatt laknak Lukács Györgyék, az ő kerítésüknek rohant péntek éjjel Tellesz Endre csornai rendőrkapitány autója. A feleség, Lukács Györgyné beszélt lapunknak az akkor történtekről.

– Éjjel tizenegy óra környékén hatalmas csattanásra ébredtem – kezdte az asszony, aki erre azonnal kirohant a házból és a szemközti villanyoszlop alatt egy fejre állt autót látott. Észrevette azt is, hogy a kerítés sarkánál, az autótól néhány méterre egy ember – mint később kiderült, a rendőrkapitány – feküdt az úton. – Közben a rendőrkapitány felült, pedig előtte halottnak hittük, sőt, néhány szomszédom még a felborult kocsi alatt is embert vélt látni – folytatta Lukácsné.

A csornai mentők szállították kórházba Tellesz Endrét, majd a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték a helyszínelést. Lukács Györgyné elmondta: már a helyszíni szemle idején vizsgálták a Kapuvár felől jövő keréknyomokat az árokparton. A helyszíni vizsgálódás – az asszony elmondása szerint – csaknem hajnali három óráig tartott. A rendőrök úgy vélekedtek, hogy valószínűleg a főúton lévő járdaszegély „dobta" meg a kocsit. Ez a műtárgy körülbelül nyolcvan méterre van a becsapódás nyomaitól.

Ám a kerítést kidöntve a Golf még továbbpördült. Először csaknem kitörte az elsőbbségadás kötelező táblát, aztán a kerítéstől mintegy tíz méterre lévő villanyoszlopnál állt fejtetőre. Vélhetően Tellesz Endre eközben eshetett ki a szolgálati autóból. Arra a felvetésre, hogy a kapitány miért Kapuvár felől hajtott be Farádra, noha előtte Csornán este többen látták a gulyásfőző majálison, nem tudtunk érdemi információt szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió intézményfelújításra

Kapuváron az önkormányzati intézmények felújítására tízmillió forintot szánnak  idén. Ez… Tovább olvasom