Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A hűség hat évtizede

A hétvégén Csornán ünnepelték házasságkötésük 60. évfordulóját Bakos Róza és Szűcs József.
Hatvan éve, 1946. május 18-án kötött házasságot Csornán két fiatal, Bakos Róza és Szűcs József. Nehéz idők jártak akkoriban, ám a gondoknál csak az ifjú pár boldogsága volt nagyobb. Dolgos napok, évek, évtizedek következtek, de ők ketten igyekeztek mindenben a jót, a derűset meglátni. Optimistán vallották: „úgy még sohasem volt, hogy valahogy ne lett volna".

Találka a tánciskolában

Rózsi néni Kópházán, Jóska bácsi Vágon született, de a nagy találkozás Csornán történt a tánciskolában. Meglátták, megszerették és azóta sem hagyták el egymást. Példás családi életüket három gyermekük aranyozta be; egy fiuk és két lányuk tette széppé a mindennapjaikat.

Összetart a család

S amint egymáshoz, úgy a munkahelyükhöz is hűségesek voltak. Mindketten Csornán vállaltak munkát, a férj évtizedekig az állami gazdaságban, a feleség szintén hosszú ideig a háziipari szövetkezetnél dolgozott. Közben a gyerekek felnőttek és kirepültek a családi fészekből. A kapcsolat azonban nem szűnt meg, hisz a szülői házban gyakran csörög a telefon és a vonal másik végén valamelyik gyerek érdeklődik édesanyja és édesapja hogyléte felől. Szűcsék igazi közösségi emberek. Évekig aktív tagjai voltak Csornán a nyugdíjasok klubjának.

Haraggal sosem

S hogy mi a hosszú együttlét titka? Nos Rózsi néni szerint minden tányér összekoccanhat. Olykor – csak nagyon ritkán – ők is összekülönböztek, de sohasem nyugodott le a nap a haragjukkal. A békesség, a szeretet, a megértés, a tisztelet mindennél erősebb volt. Ezt ünnepelték három gyermekük, hat unokájuk és három dédunokájuk társaságában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs fogászati ügyelet Kapuváron és környékén

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén Gál Imre képviselő hozzászólásában nehezményezte,… Tovább olvasom