Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A hideg hátráltatta az építkezést

Enese - A 85-ös számú főút enesei elkerülő szakaszának kivitelezési munkáit a kemény hideg hátráltatta.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a fagyok miatt a nagytömegű beszállítások februárban továbbra is szüneteltek. A tartós hideg és havazás miatt a műszaki előírások, építési technológiák által előírt feltételek február nagy részében nem tudtak teljesülni. Töltésalapozási munkálatokat végzett a kivitelező. A nyomvonalon lévő öt híd mellé korábban próbacölöpöket telepítettek.

A próbaterhelések eredményeinek kiértékelése és a hidak kiviteli terveinek véglegesítése cölöphossz és cölöpszám tekintetében megtörtént. A kivitelező feladatai közé tartozik a különböző engedélyek beszerzése is. A NIF tájékoztatása szerint a kivitelező jelenleg a távközlési és vezetékjogi engedélyek beszerzését, ügyintézését végzi.

Olvasóink írták

 • 4. Jerry 2010. március 11. 12:02
  „A tartós hideg és havazás miatt,aztán az olvadáskor keletkezett nagy sártól, majd a tavaszi madár csicsergéstől, a nyári melegtől,a szúnyogoktól, a virágillattól, az esőtől,a szárasságtól,a jó vagy a rossz időtől,a munkakedv hiányától,a pénzt hiányától,a hiányok hiányától nem ment a munka határidőre.Lehet, hogy a határidő is hiányzott.Leginkább az enesei elkerülő építésekor a józan ész hiányzott,mert ha az lett volna,akkor az elkerülő Csornán épül, Enese meg kapott volna egy szép 4 sávos utat, leálló sávokkal, gyalogos felüljáróval a vasút felé, a leállósáv mellett üzletsorral,mely munkát ad a lakosságnak, a falunak bevételt, az utazónak vásárlási,pihenő helyett.Ehelyett elkerülő épül nagyon drágán falu körül, míg a városon meg átmegy két főút forgalma,mai pénzt senkinek nem hoz, de szétnyomja a város útjait.Hát köszönjük emese .....”
 • 3. Baradlay 2010. március 09. 23:54
  „Vicc,itt mindig van valami!!!!! Tel is!!!!!!”
 • 2. kackac 2010. március 09. 16:15
  „Jelentem, tavasszal eső lesz, nyáron meg meleg.
  Csak hogy tudjanak vele kalkulálni az illetékesek.
  kackac”
 • 1. arrabonem 2010. március 09. 10:38
  „Szokás szerint a nagy bú meg bá: Jé, télen hideg van, basszus nem tudunk dolgozni!
  A folytatás is gondolom a szokott lesz: Vis major, hét csapás, kötbér nincs csak csúszás. Úgy kellene határidőket vállalni, hogy az építést lehetetlenné tevő fagyokat is kalkulálják. Ha meg nem azt verjék le a vállalkozón.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A terelőszigetnek ütközött

Vitnyéden a terelősziget bójájának ütközött egy autó kedden hajnalban, emiatt félpályás útzár volt a… Tovább olvasom