Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A hiánypótláson már túl, a felújításon még innen

Bágyogszovát iskolafelújítási pályázata kapcsán eleget tett a hiánypótlásnak. Ha minden az elképzeléseik szerint alakul, a jövő nyáron szeretnék felújítani az intézményt.

Saját erőből bővítették a ravatalozót, emellett megnyertek két pályázatot, valamint elérték, hogy három iskolafelújítási terv közül a bágyogszováti önkormányzat pályázatát támogassa a csornai kistérségi tanács.

Az iskolafelújítási tervvel kapcsolatban a napokban kapták az értesítést, hogy a hiánypótlásnak eleget tettek, így most már csak az elbírálásra várnak. Ha minden sikerül, a jövő nyáron szeretnék elvégezni a felújítási feladatokat.

Szintén az iskola fejlesztését szolgálná az a már két éve megnyert pályázat, amellyel informatikai eszközöket nyert az intézmény 6,5 millió forint értékben.

A várva várt gépek azonban azóta sem érkeztek meg. Két sikertelen központi közbeszerzés után Takács Csaba polgármester reménykedik, hogy idén talán ez is meglesz.

Az óvodát, valamint az előtte lévő közparkot és játszóteret várhatóan augusztus végén adják át. A LEADER-pályázaton nyert 6 millióból és az 1,6 milliós önrészből létesített pihenő és játszó közpark a polgármester szerint már szinte teljesen kész, csak kisebb kiegészítések hiányoznak az átadásig.

Mindenképpen kihelyeznek még biciklitárolókat, padokat és kerítéssel, élő sövénnyel szeretnék elválasztani az úttesttől. Óvodájukra az önkormányzati minisztérium pályázatán kaptak 8,2 millió forintot a két és fél milliós önrészen túl. A tetőszerkezet felújítását a héten befejezik, a külső nyílászárókat már kicserélték. Emellett korszerűsítik a vizesblokkokat, és modernre cserélik az elavult lemezradiátorokat.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. augusztus 08. 13:47
  „1. hozzászólás janika 2010.08.06. 12:48

  Süketelés minden hivatalban! Többnyire már a bankok tulajdona az elhagyatott vidéki lerobbant családi házak! Már több esetben is jeleztem, hogy A következő Tarzan filmet e helyeken már nyugodtan forgathatják! Lassan több lesz az ős (bodza)erdő,gaztenger mint az afrikai dzsungelben! Persze a bankokat nem merik a töketlen minihatóságok bolygatni e miatt!
  Ide tartozik a bágyogszováti vezetőség is!”
 • 4. janika 2010. augusztus 08. 05:32
  „Járj arra és meglátod, hogy a dzsungel meg át a szomszédokba! Egyébként, ha a bankok ráteszik a kezüket az efféle ingatlanokra, akkor nincs az az "Isten" aki merne nekik szólni. Netán büntetést kilátásba helyezni a rendetlenségért ami e falvakban művelnek,vagy ép nem teszik az olyan kötelességüket ami a halandó embereknek elő van írva!”
 • 3. ficki 2010. augusztus 07. 23:31
  „ja és minek is akarsz bemenni a dzsungelbe?”
 • 2. ficki 2010. augusztus 07. 22:54
  „csak a pályázati pénzek olyanok, hogy nem arra költöm amire akarom, hiába rossz az összes út és járda, erre volt kiírva a pályázat, ezen nyertek, - most épp játszótérre, így csak erre lehet költeni. ez van. ami tényleg fontos lenne h legyen rá pénz, arra meg nem lehet pályázni -ez egy ilyen ország.”
 • 1. janika 2010. augusztus 07. 20:04
  „No most, hogy már csaknem kész az ami talán nem is hiányzott e falunak talán elkezdhetik az őserdő irtását is az Arany János utca 03 sz. alatt is. Mert, ha itt forgatják a következő Tarzan filmet, akkor csak is felülnézetből tehetik! Ugyan is bemenni lehetetlen e dzsungelbe!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatják a felújított szobrot Rábacsécsényben

Szombaton délelőtt fél tízkor a Deák téren szentmisével kezdődik a település falunapja. Tovább olvasom