Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

A hétvégén az osliak taroltak

Önkéntes tűzoltók versenyét tartották hétvégén Vásárosfaluban. A versenyre huszonhárom csapat nevezett be, a legeredményesebb község Osli lett. A szakemberek szerint az önkéntesek jól felkészültek a vetélkedőre.
Versenyben: A csapatok jól felkészültek, éles helyzetben is bevethetők.
A Kapuvári Fúvószenekar térzenéjével kezdődött szombaton az önkéntes tűzoltók kapuvári körzeti versenye Vásárosfaluban. Felléptek a helybeli iskolások, majd a versenyzőket Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke és Molnár Sándor házigazda polgármester köszöntötte. A vásárosfalui községház udvarán huszonhárom csapat bizonyította, hogy az önkéntes tűzoltók megállják a helyüket éles helyzetben is.

Erről beszélt az eseményen Pesztenlehrer Lajos ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója is, aki a helyszínen követte figyelemmel önkéntes kollégáit.

– A csapatok jól felkészültek a versenyre, azt pedig a hétköznapok bizonyítják, hogy bármikor bevethetők a hivatásos állomány mellett – fogalmazott Pesztenlehrer ezredes. – Szükségünk is van a munkájukra, hiszen már idén is számos alkalommal fordult elő, hogy besegítettek egy-egy oltásnál, vagy éppen ügyeletet tartottak a parancsnokságokon.
Az ezredes a Kisalföldnek elmondta: a rendszerváltást követően hullámvölgybe került az önkéntes mozgalom, ám az utóbbi években ismét fejlődésnek indult.

– Egy-egy településen olyan emberekre van szükség, akik szívügyüknek tekintik a tűzoltó-egyesületek működését, de sok függ az önkormányzatoktól is. A vásárosfalui verseny színvonalából azt a következtetést lehet levonni, hogy a kapuvári körzetben is vannak ilyen felelős vezetők, parancsnokok – állította Pesztenlehrer Lajos.
Vinkovics János alezredes, a szervezésben segédkező kapuvári hivatásos állomány parancsnoka is fontosnak tartja, hogy az önkéntes mozgalmat támogassák.

– Amellett, hogy parancsnokságunknak feladata az egyesületek segítése, a saját érdekünk is azt diktálja, hogy odafigyeljünk az önkéntesekre. A versenyeken évről évre magasabb színvonalon teljesítenek a tűzoltók, és már-már megközelítik a hivatásosak eredményeit. Vásárosfalu a szervezésben is élenjár, és annak ellenére, hogy kisközségről van szó, minden a helyén volt és minden feltételt megteremtettek ahhoz, hogy zavartalan legyen a verseny – jelentette ki a kapuvári parancsnok.
Az eredményhirdetés előtt a sobori néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget és a versenyzőket, majd közös lakomára gyűltek össze az önkéntesek, hogy fehér asztal mellett is értékeljék teljesítményüket.

A vásárosfalui versenyen a legjobb helyi csapat a házigazda hölgyeké lett, számukra Firtl Mátyás adott át serleget. A felnőtt férfiak között az osliak, a nők között a vásárosfalui tűzoltók győztek. A gyermek lány kategóriában a vitnyédiek, a gyermek fiúknál az osliak vitték el a pálmát. Az ifjúságiak közül a lányoknál Vitnyéd, a fiúknál Rábakecöl bizonyult a legjobbnak. A legeredményesebb község Osli lett, nekik Molnár Sándor házigazda polgármester ajánlott fel díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A strand bezárt

Átmenetileg nem fogadja a fürdőzni vágyókat a bősárkányi Szávíz vízicentrum. A strandot hétvégén… Tovább olvasom