Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A helyettes nem tudott a tiszteletdíjáról

Indulatokkal tarkított, viharos roma fórumot tartottak Csornán. A résztvevők a helyi cigány kisebbségi önkormányzat nemrég megválasztott vezetőinek lemondását sürgették.
Romák: Igencsak viharosra sikeredett a gyűlés.
Mintegy hatvan roma vett részt azon a viharos gyűlésen, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének Tagszervezete tartott Csornán. Az összejövetelre meghívták Bamberger Tibort, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét – akit a romák szerint a magyarok juttattak be az önkormányzatba – és az elnökhelyettest, Bogdán Józsefet. Az elnök nem vett részt a gyűlésen – amit nehezményeztek is a jelenlévők – az elnökhelyettes viszont, ha némi késéssel is, de megérkezett. Ám hallva a szemrehányásokat, hamar távozott.
A rendezvény egyetlen napirendje egy tájékoztató volt arról, hogy mire költötték a cigány kisebbségi önkormányzat pénzét az elmúlt ciklusban a vezetők.
A rendező tagszervezet elnöke, Lakatos József – aki most először tagja a helyi kisebbségi vezetésnek – gyorsan rátért a lényegre, és a számlák alapján ismertette az elmúlt évekbeli kiadásokat. Eközben a jelenlévők egy-egy tétel elhangzását hangos kritikával illették. Nagy felzúdulás követte például azt a bejelentést, hogy 2000-ben 598 ezer forintot tett ki a roma napok költsége. Aztán egyre inkább elszabadultak az indulatok, mindenki mondta, vagy inkább kiabálta a magáét. Szinte záporoztak a megválaszolatlan kérdések Bogdán Józsefhez. A résztvevők a pénzért aggódtak és azt követelték, hogy mondjon le az elnök és az alelnök.

Vélemények

Karika János: – Azt akarjuk, hogy az elnök mondjon le, hisz négy éven keresztül nem képviselt, nem fogadott bennünket. Semmit sem tett az érdekeinkért. Azt meg ki kell vizsgálni, hogy hová tették a cigányok pénzét.
Sztojka Csabáné: – Ha kell aláírást gyűjtünk, mert szeretnénk leváltani az elnököt. A pénz tíz fillérig kerüljön vissza a kasszába, s új emberek kormányozzanak.
Kolompár Lajosné: – Semmilyen gyűlést ne tartsanak, mert le akarjuk váltani Bamberger Tibort és Bogdán Józsefet. Ezek az emberek nekünk soha semmit nem adtak.
Karika József: – Három családom van – s bár itt elhangzott, hogy kirándultak a gyerekek – az én gyerekeimet soha nem vitték el kirándulni. Amikor kerestük a Tibort, hogy segítsen munkahelyet szerezni, egyszer sem találtuk az irodában.
Sztojka Ervinné: – Nyolc gyerekem van, és arra kértem a Tibit, hogy segítsen a lakásgondom megoldásában. De sajnos nem segített, mert nem volt hozzá kedve.
Kolompár Gusztávné: – Egy kis tüzelőt, meg egy kis segélyt kértem, de elutasítottak, hogy nem jár.
Lakatos József: – Örülök a csornai cigányoktól kapott bizalomnak és remélem, hogy a továbbiakban kapcsolatot tudok velük tartani. Azt tapasztalom, hogy hallgatnak rám és lehet őket irányítani. Meglepődtem, amikor az elnökhelyettesnek néhány tételt felolvastam a számlákból, ő nem is tudott azokról. De azon lepődtem meg legjobban, hogy nem volt tudomása a négyszázezer forint tiszteletdíjról.
Szerettünk volna véleményt kérni Bogdán Józseftől is, ám ő az elsők között hagyta el a termet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premontreiek: A nevelés felelősség és lehetőség

Ünnepi szentmisével és előadásokkal emlékeztek Csornán a premontrei templomban a rend… Tovább olvasom