Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

A helybeliek összefogására is szükség volt

Pályázati forrásokból újították fel az edvei evangélikus templomot, a templomteret és egy közösségi házat. A rekonstrukciókra összesen több mint huszonnégymillió forintot fordított a helyi községháza.

A vasárnapi edvei búcsún adták át a helybélieknek a felújított evangélikus templomot, a templomteret és a közösségi házat. Ahogy a megnyitóbeszédekben elhangzott, a település az úgynevezett LEADER-programban nyújtott be és nyert meg három pályázatot (örökségvédelem, közösségi tér és faluközpont megújítása témakörökben), melyek keretében az önrészekkel együtt több mint huszonnégymillió forintot fordítottak a dél-rábaközi település csinosítására. Ahogy Imre László polgármester lapunknak elmondta, a helyi búcsú ünnepélyességét az átadások mellett az Edvéről elszármazottak látogatásával is emelték, akik több mint százan képviseltették magukat.

Edve – Az evangélikus püspök és a helyi polgármester jelenlétében Hámori György és Ivanics Ferenc adta át a település megújult központját.
Edve – Az evangélikus püspök és a helyi polgármester jelenlétében Hámori György és Ivanics Ferenc adta át a település megújult központját.


A három benyújtott és megnyert pályázatból az evangélikus templom felújítására 4,1 millió forintot nyert az evangélikus egyházkerület. A templomtér felújítását 10 milliónyi pályázati pénzből és 3 milliós önrésszel valósították meg az edveiek. Az új közösségi ház kialakítására 4,9 milliós pályázati forrást, 1,2 millió forintos önrészt és még egymilliós helyi forrást biztosított az edvei képviselő-testület. Imre László polgármester azonban hangsúlyozta, a pályázati pénz és az önkormányzat pénzbeni hozzájárulása mellett komoly helyi összefogás és társadalmi munka is segítette a felújításokat. – Mind a testület megfeszített munkáját, mind a helyiek erőfeszítéseit köszönöm, hiszen enélkül nem ünnepelhetnénk településünk ilyen mértékű fejlesztését – fogalmazott beszédében az edvei polgármester.

A helyi búcsú ünnepélyességét az átadások mellett az Edvéről elszármazottak látogatásával is emelték, akik több mint százan képviseltették magukat.

Az átadáson jelen volt Szemerei János evangélikus püspök, Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő is, akik felavatták a felújított faluközpontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontosak a testvértelepülési kapcsolatok

Állami és helyi ünnepek keretei közé szorítva avattak új magyar állampolgárokat a Rábaközben. Tovább olvasom