Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

A házhelyi ifjak kérték és tönkretették

A házhelyi alközponti fejlesztés részeként megépült lábtengópályát alig három év alatt már kétszer újították fel. Napjainkban ismét ártó kezek áldozata lett.
Hiába az uniós pénz, a kapuvár-házhelyi alközpontot rendre helyre kell állítani a vandálok miatt. A 2008-as pályázatból megvalósult játszótér egy részét alig három év alatt már kétszer újította fel a városháza.

A gumialapú, úgynevezett lábtengópálya ismét az enyészeté lett.
Még 2008-ban ötvenmillió forint pályázati pénzt – hatmilliós önrész mellett – két alközpont fejlesztésére kaptak a kapuváriak.

Cserpes Sándor: Ismét vandálok jártak a pályán.
Cserpes Sándor: Ismét vandálok jártak a pályán.

A pénzből Gartán a Szent Katalin utca környékét, a Házhelyben pedig a vendéglő és az iskola környezetét csinosították. A gartai alközponti fejlesztések centruma az artézi kút és környéke volt. Az ötvenhatmilliós beruházás másik helyszíne a házhelyi alközpont lett, melyre valamivel több mint 31 milliót költöttek. A vendéglő, a vegyesbolt és az iskola által határolt terület díszburkolatot kapott és harmincnyolc parkolót alakítottak ki, valamint fejlesztették a helyi játszóteret. Ez utóbbin a helyi fiatalok kifejezett kérésére helyeztek el egy lábtengópályát, gumialappal, bekerítve.

Cserpes Sándor helyi képviselő most felháborodottan kereste meg lapunkat azzal, hogy a gyermekek által kért pályát már harmadszor kellene felújítani, mert annak kerítését, hálóját rendszeresen szétszedik az unatkozó ifjak.

– Megdöbbent az a brutalitás, mellyel a fiatalok a nekik szánt pályát tönkretették – mondta Cserpes Sándor. A pálya dróthálóját az elmúlt években az önkormányzat már kétszer felújíttatta, most annyira tönkretették, hogy a hálót ki kellene cserélni. A képviselő azonban hangsúlyozta – az előzményeket tekintve –: úgy tűnik, a házhelyieknek nincs szükségük erre a pályára.

Olvasóink írták

  • 1. Ikvafalvy 2012. március 23. 21:46
    „Haa,aazt ugy kone csinani,hogy hozni egy nigylovas ekit, oszta foszantani azt micsodat es kisz!
    A fijjuk meg mennyennek Kaanaadabaa!!!!
    Jovure indulok a pogar mestersigert!!! Lesz is balhii!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyediség lehet az igazi vonzerő

Rábaköz kistelepülései egyre inkább a helyi érdekességeket bemutató programok szervezésére… Tovább olvasom