Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

A háromtornyú templom környéke megszépül

Várhatóan még idén felújítják pályázati támogatásból Szanyban a templomot körülvevő területet.

Sétálóutakat alakítanak ki és parkolót is építenek. A beruházásra LEADER-pénzt nyert a helyi önkormányzat. Az artézi kútra egyelőre nem jutott pénz.

A LEADER-program keretén belül a ˝Vidéki örökségünk megőrzése˝ pályázaton nyert támogatást a helyi önkormányzat. A 9 millió forintos forráshoz 25 százalékos önerőt biztosít a község. A tervek szerint a templom körüli teret újítják fel, ha az időjárás engedi, még ebben az évben. Parkosítani, parkolót építeni, sétálóutakat kialakítani szeretnének a szanyiak. A beruházás során térkővel tennék szebbé a háromtornyú környezetét és pihenőpadokat is elhelyeznének.

A szanyi születésű Ács Lajos kanonok adományát, a Szent István-szobrot tavaly augusztusban avatták fel a templomtéren. Fotó: Kisalföld-archívum
A szanyi születésű Ács Lajos kanonok adományát, a Szent István-szobrot tavaly augusztusban avatták fel a templomtéren. Fotó: Kisalföld-archívum

Az elképzelések között a szomszédos artézi kút felújítása is szerepel, ám ehhez egyelőre nem sikerült forrást szerezniük. A templomtéren számos köztéri szobor található. A helyi családok által állíttatott szakrális emlékek mellett ott helyezték el az Ács Lajos kanonok, szili plébános által adományozott Szent István-szobrot. Tavaly a szanyi cigányzenészek emlékére pedig szintén a templomtéren állítottak kopjafát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Itt mindenki ismer mindenkit˝

A Rábaköz négy legkisebb községének lélekszáma összesen nem éri el a négyszázat. Tovább olvasom