Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A Hantech fejleszt: célja a munkahelymegtartás

Csorna - Állami támogatással fejlesztették a közelmúltban a Hantech zrt. csornai üzemét. Hegesztőrobotot vásároltak, melyre a növekvő megrendelések miatt volt szüksége a vállalatnak.

A Hantech zrt. csornai üzemében az elmúlt tíz évben a tengelygyártás valamennyi munkafolyamatát fejlesztették. Világszínvonalú berendezéseket szereztek be: többek között lézervágót, CNC-esztergákat. Néhány év alatt több mint 140 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a cég a beruházásokhoz. Csütörtökön egy új hegesztőrobotot állítottak be, melyet Újhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára adott át.

A Kutatásfejlesztési Alap Irinyi János Integrátori Programja 38 millió forint állami támogatást adott a beszerzéshez. A berendezéssel javul a megmunkálás minősége. Két munkaállomással rendelkezik, és képes kétméteres méretállományon belül szinte bármely összetett szerkezetet meghegeszteni. Újhelyi István avatóbeszédében kiemelte: a Hantech mostani beruházása azt bizonyítja, hogy versenyképesek csak fejlesztéssel maradhatnak a gazdasági élet szereplői.

A hegesztőrobot beszerzéséhez 38 millió forint támogatást kapott a Hantech zrt. Újhelyi István (balról a harmadik) államtitkár adta át a berendezést
A hegesztőrobot beszerzéséhez 38 millió forint támogatást kapott a Hantech zrt. Újhelyi István (balról a harmadik) államtitkár adta át a berendezést

– Az Irinyi-alap azt a célt szolgálja, hogy fogjanak össze olyan cégek, melyek kis- és középvállalkozásokat és nagy partnert is közösen tartós együttműködésre késztetnek – fogalmazott Újhelyi István. – A kormányzat 2010-ben is biztosítja az innovációs alap hazai forrását. Eközben növeltük és folyamatosan bővítjük a kis- és középvállalkozói szektor számára igénybe vehető uniós és állami támogatásokat. 1120 milliárd forintnyi fejlesztési forrást biztosítunk az életben maradáshoz, az innovációhoz, a minőségi fejlesztéshez. Azok a cégek tudnak ugyanis bevételt és munkát biztosítani, amelyek fejlesztenek.

Zelenka Pál, a Hantech zrt. főtulajdonosa az átadáson azt mondta: – A mai világválságban egyetlen érdekünk az, hogy a munkahelyeket megtartsuk. Ezért modernizálni, fejleszteni kell és amikor a válságnak vége lesz, fejlesztett, modern gépekkel tudunk a piacon megjelenni.

Olvasóink írták

 • 4. neszopass 2011. július 13. 19:30
  „Nem tudom megérteni egy ilyen céget minek támogatnak???
  Inkább jól megadóztatni kéne nem támogatni... Persze a dolgozók meg rohadjanak meg a havi 100 ezerrel vagy annyival se. Pénz beszél, kutya ugat... csak az a baj az már senkit nem érdekel honnan lett a pénz...”
 • 3. 13.István 2009. szeptember 09. 19:06
  „István megnyomta a gombot !??”
 • 2. Goldman 2009. szeptember 05. 08:51
  „A vállalkozókat mikor támogatja meg az állam?”
 • 1. Putyilov 2009. szeptember 04. 22:53
  „Mint ipari szakember kérdezem:
  Egy robot hány munkahelyet tart meg?
  Szerintem inkább a robot által termelt profitból újabb robot lesz véve,mert annak nem kell szabadság,nem megy wc-re,nem beteg,nem kell utána járulékot fizetni,nem bukik meg a munkavédelmi- és munkaügyi ellenőrzésen,nem kell neki kék-könyv,nem beszél vissza,nem dohányzik,nem fáj a foga stb.
  A robot által elfoglalt helyre ember soha többé nem teszi be a lábát. Ennyit a munkahelymegőrzésről.
  Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mikor települ ki a Hantech az ipari területre,amit fillérekért kapott meg?
  Amúgy tudok egy 6 éves hegesztőrobotot 800 üzemórával 3.800.000 HUF+ Áfáért.
  Érdekel vkit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokról döntöttek a képviselők

A csornai önkormányzat pályázati támogatást nyert a Patak utca és a Soproni út szervizútjának felújítására. A kivitelezőt keresik. A Toldi utca rendbetételére pályázatot nyújtott be a város.
Tovább olvasom