Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Hanság Expo helyett jön a Tökös búcsú

Kapuvár - Nyolc év után nem rendezik meg Kapuváron a Hanság Expót az idei Anna-napi fesztiválon. A civil szervezetek összefogásával megvalósuló háromnapos programsorozat idén „Tökös búcsú" néven várja a látogatókat.
– Az elmúlt évek romló látogatási statisztikái és a kritikus színvonal miatt a város vezetése úgy döntött, hogy idén nem tartja meg a Hanság Expót – mondta Csitei Gábor. A kapuvári önkormányzat közművelődési és ifjúsági referense szerint az Anna-napi programsorozatot egy korabeli kapuvári hagyománynak szentelik, melyet idén „Tökös búcsú" néven rendeznek meg. Változik a programok színhelye is. Egy minapi egyeztetésen elhangzott, a búcsú rendezvényeit a Gesztenye soron és környékén tartják. Itt a helyi vendéglátók készítenének tökkel kapcsolatos ételeket, italokat, ám nagyszámú kézműves is kaphat kiállítási lehetőséget a kézművesek utcájában. Vélhetően a sportpálya nagykoncertje és a szombati bál változatlan marad, s ebben az időben tartják a hagyományos néptánctábor rendezvényeit is.

Hanság Expo: A nyolcéves rendezvény idén elmarad. Hagyományra építik és színesítik az új programot.

– A közművelődési és ifjúsággal kapcsolatos feladatomat 2007 januárja óta látom el, melyben nagy szerepet kap a város civil szervezeteinek koordinálása is – mondta a referens. Az elmúlt évben négy civil fórumot tartottak a városban, ám az idén is rendeztek már egyet. Ennek legnagyobb eredménye egy együttműködési szerződés aláírása volt tizennyolc résztvevővel. Ebben a civilek és a művészeti csoportok vállalták, hogy kapuvári tevékenységüket összehangolják. Ezáltal vélhetően elkerülhetőek lesznek az olyan „rászervezések", melyek miatt az elmúlt évben néhány helyi vállalkozó nehéz helyzetbe került.

A civil szervezetek és amatőr- csoportok megküldik egymásnak az éves programtervüket, miáltal létrejöhet egy egységes kapuvári programnaptár is. Az együttműködés egyik első próbája lehet a nyári Tökös búcsú, melynek szervezésében mind a szervezetek, mind az amatőrcsoportok részt vesznek. – Úgy vélem, a közös fellépés mindannyiunk elemi érdeke, ám ehhez néhány fejben még rendet kell tenni – mondta Csitei Gábor.

Olvasóink írták

 • 5. Szakács Etelka 2008. március 11. 20:22
  „Kedves Kapuváriak!

  Aranyos az új búcsúi elnevezés, de a tök inkább az őszé!
  Egy őszi rendezvénynek lenne inkább jó a tök elnevezés :)
  Üdvözlettel Szakács Etelka
  ( Kapuvári születésű, de Budapesten élő hölgy)”
 • 4. antistar 2008. március 07. 21:00
  „Kedves Kapuvári!
  Attól, hogy nincs munka a városban, még lehetnének jól megszervezett programok amik igazán érdeklik a közönséget! A néptáncot viszont tényleg nem kéne már erőltetni! A pár buzgó táncos nem veszi észre, hogy évről évre csak a különböző néptánccsoportok tagjai nézik egymást, meg még egy-két hozzátartazó! Ez itt a XXI. század, lépni kéne !”
 • 3. Kapuvári 2008. március 03. 10:51
  „Ha munka nincs a városban, akkor cirkusz se legyen!a néptáncolásból már tele van a padlás!”
 • 2. üs(s)tökös 2008. március 02. 11:20
  „kár, hogy magáról a korabeli hagyományról egy szót sem ejt a szervező, helyette az elmúlt egy évét fényezi
  érdekes módon a szakértők a helyi expókat igenis nyereségesnek tartják (csorna, beled)
  és mindezen kívül még számos összefüggést lehetne találni, hogy mi kinek az érdekes miatt szünik meg, és megnt más érdekei miatt kerül a búcsú más helyszínre, stb., reméljük erről is olvashatunk egyszer”
 • 1. Várkonyi Gábor 2008. február 29. 16:04
  „Ideje volt valamit kezdeni a kapuvári Hanság EXPO-val, mert évről évre egyre csak a színvonal alatt tudtak teljesíteni: nem voltak kiállítók, és feleslegesnek vélték a kézművesek, hogy többszáz km-ről Kapuvárra utazzanak termékeikkel, amikből csak 1-2 db-ot tudtak eladni, némi haszonnal!
  Szerencsére Kapuváron nagyon sok kisebb szervezet dolgozik azon, hogy a helyi eseményekkel a maximumot tudja nyújtani a lakóknak, illetve az idelátogató vendégeknek. Sok sikert kívánok az "új" esemény-sorozathoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhárom év után megható ünnepségen vált meg a fakanáltól

Kapuvár - Kiss Józsefné Erzsi néni a Széchenyi-iskola főszakácsa ötvenhárom dolgos év után… Tovább olvasom