Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A hajdani piros-fehér mezes fiúk

A közeljövőben lát napvilágot Pölöskei Sándor nyugalmazott iskolaigazgató hatodik, Kapuvár helytörténetével foglalkozó munkája, melyben a város labdarúgásának históriáját dolgozta fel.
Pölöskei Sándor a polgári iskola történetén, a rábaközi népmondákat feldolgozó kiadványán túl emléket állított a világháborúkban elhunyt kapuvári hősöknek is. Mostani kiadványában a nyugalmazott igazgató a helyi labdarúgócsapat történetét dolgozta fel a kezdetektől napjainkig.


A könyv megírásának gondolata tíz évvel ezelőtt, a Kapuvári SE hetvenöt éves jubileuma után vetődött fel – tudtuk meg a szerzőtől. Akkor nem, ám két évvel ezelőtt végül hozzákezdett a korántsem könnyű munkához.
„ Nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, hiszen kevés forrásmunka állt rendelkezésemre. A kutatás közben derült ki, hogy nincsenek meg a régi jegyzőkönyvek, hiányoznak a korabeli iratok, dokumentumok, és a sajtóban is kevés információt találtam a kezdetekről. Érdekességként említem meg, hogy néhány egykori csapattagot csak a korabeli fényképek alapján tudtunk azonosítani.

Az 1945 utáni időszak eseményeinek feldolgozását már nagymértékben segítették a megyei sajtó tudósításai. Igaz, hogy egyes években ezek is hiányosak voltak. Ezért gyakran a volt játékosok és szurkolók visszaemlékezéseinek segítségével idéztük fel a múltat. Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a focicsapat története megjelenjen" – tette hozzá Pölöskei Sándor.

A szerző elmondta: végül összeállt a kétszáz oldalas anyag. Az említett nehézségek miatt bizonyára a könyv nem „teljes" és tévedések is előfordulhatnak benne. De úgy gondolja a szerző, így is a legátfogóbb képet tárja az olvasó elé Kapuvár labdarúgásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagydíjas lett a Provertha

Az idei, ötödik Hanság Expóra majdnem hetven kiállító érkezett az ország legtávolabbi vidékeiről is… Tovább olvasom