Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A gyárbezárások éreztetik hatásukat

Lezárták a tavalyi költségvetési rendeletet Kapuváron. A beszámolóból kiderült, hogy a tervezett bevételek 97 százalékosan teljesültek.

Alapítványi és intézményi beszámolók, közbeszerzési eljárások indítása és a 2004-es költségvetés lezárása szerepelt a kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén. Első fordulóban tárgyalták a városatyák a művelődési ház működésének átalakítási tervét.

Lezárták a tavalyi költségvetési rendeletet Kapuváron. A beszámolóból kiderült, hogy a tervezett bevételek 97 százalékosan teljesültek, az évet 71 millió forintos folyószámlahitellel zárták. Gondot okozott, hogy az iparűzési adóból  a gyárbezárások miatt 50 millió forinttal kevesebb folyt be az önkormányzathoz és a meghirdetett  ingatlanokat sem sikerült értékesíteni.

Lugosiné Kelemen Judit, a pénzügyi iroda vezetője az ülésen elmondta: a kiadások 93 százaléka a működésre ment el, fejlesztésre csupán 6,85 százalék futotta.

A hétfői ülésen tárgyalták a közalapítványok működését. A Kapuvár Lakosainak Egészségéért, illetve a Kapuvár-Garta Orvosi Rendelő Építéséért Közalapítványok beszámolóját valamennyi képviselő elfogadta. Napirenden szerepelt a Széchenyi István Általános Iskola oktatómunkájának minősítése. A komplex ellenőrzést végző csoport vezetője, Blazovicsné Varga Marianna közoktatási szakértő kiemelte: tanügy-igazgatási szempontból az intézmény dokumentumai (pedagógiai program, munkatervek) példaértékűek.

Ugyanígy jó véleménnyel volt a szakértő a Metrum Alapfokú Művészetoktatási Iskola tevékenységéről is. Elfogadta a testület a város ifjúságpolitikai koncepcióját, a változó jogszabályoknak megfelelően módosították a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló rendeletüket és tájékoztatást hallgattak meg a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról.

Döntést hoztak közbeszerzési eljárások megindításáról is, amelyek az útfelújítási munkákat, az ipari park fejlesztését és ingatlanvásárlást érintenek.

Első fordulóban tárgyalta a plénum a Rábaközi Művelődési Központ és Könyvtár szerkezeti átalakítását. A javaslat szerint önkormányzati tulajdonú kht. venné át az intézmény működtetését, a könyvtár pedig gazdasági szempontból a gimnáziumhoz csatlakozna. A kérdésre a minisztériumi és szakértői vélemények után visszatérnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló felnőttképzés

Ahogy azt ifj. Szabó Zoltán, az oktatást szervező cég felnőttképzési vezetője elmondta: hosszú tíz hónap áll az „Új esély" felnőtt tanulói mögött. Ifj. Szabó Zoltán kiemelte, megyénkben az utóbbi tizenöt évben nem volt felnőttképzés az építőiparban. A kőművesszakmában tizennyolcan, az ács-állványozóknál pedig nyolcan  kezdték meg tanulmányaikat. Tovább olvasom