Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A gyár főleg Nyugatra értékesít

150 millió forintos költséggel új festőüzemet alakítottak ki a Hantech rt. csornai gyárában.
150 millió forintos költséggel új festőüzemet alakítottak ki a Hantech rt. csornai gyárában. A beruházást tegnap adták át ünnepélyesen a tulajdonosok, partnerek, a város vezetői jelenlétében. Az avatón Dávid Ibolya, az Országgyűlés alelnöke is részt vett és emléklapot adott át Zelenka Pál cégtulajdonosnak.

A festőüzem kialakítása kormányzati, munkahelyteremtő támogatással valósulhatott meg, működtetéséhez tizenöt-húsz új alkalmazottra lesz szükség. A pályázatot tavaly decemberben nyújtotta be a cég, a kedvező elbírálás után idén február végén kezdték meg a kivitelezést. A 150 millió forintból a festőüzemen kívül egyéb, hozzá szükséges gépeket, darukat, targoncát is műszakba állítottak.

Az új technológia a festés minőségét javítja. Mechanikai tisztítót tartalmaz, ahonnan az alkatrész a festősorra kerül, ahol a környezetbarát, zárt rendszerű mosón engedik át. Ezután a porfestő kabinba jut az anyag, melynek érdekessége, hogy új technikával, por alakban viszi fel a felületre a festéket, amit később ráégetnek 200 fokos hőmérsékleten. A csarnokot nagy teljesítményű szűrők védik a szennyezéstől. A Hantech által gyártott mezőgazdasági alkatrészeket főként külföldre értékesítik, partnereik között a legnagyobb gépgyártók is megtalálhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítésekről, iskolai ügyekről döntöttek

Intézményirányítói társulást köt a csornai és a pásztori önkormányzat. Szerződésük szeptember elsején lép életbe, mely szerint a Széchenyi István Általános Iskola fogadja a vidékről érkező gyerekeket. A községből bejáró tanulók minden kedvezményben részesülnek, amit a helyiek is igénybe vehetnek. Lehetőségük lesz kedvezményes nyári táborozásra Tovább olvasom