Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A fúvósok is bezárták az évet

Huszonnégy szerepléssel és csaknem negyven próbával a háta mögött tartotta hagyományos évzáró rendezvényét a Kapuvár Városi Fúvószenekar.
A zenészek falunapokon, tűzoltóversenyeken és különböző fúvósfesztiválokon népszerűsítették a muzsikát.

A közelmúltban tartotta évzáróját a Kapuvár Városi Fúvószenekar. A rendezvényen Szabó László zenekari elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük a város vezetőit, majd beszámolt az elmúlt év történéseiről. Először Mihálka Jenő alapító karnagy levelét olvasták fel, aki biztosította a zenekart, hogy lélekben együtt van velük ezen a napon is, de egészségi állapota nem engedte meg, hogy részt vegyen az összejövetelen.
– A mai évzáró egy kicsit különbözik a korábbi évektől, hiszen mint Kapuvár Város Fúvószenekara kezdtük az év eleji munkánkat és mint egyesület zárjuk az évet. Az átalakulás szorosabb kötődést jelent a zenekar aktív tagjai között, igazi nagycsaládi hangulatot teremtve összejöveteleinken – kezdte évértékelését Szabó László.

Az elnök a szereplések közül kiemelte a sikeres tavaszi koncertet, az EU-csatlakozás napján adott térzenét a pomogyi és az andaui határátkelőhelyen. A zenészek részt vettek a répcelaki folklórfesztiválon, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényein, valamint az ajkai fúvóstalálkozón. Kiemelkedő esemény volt a Kapuvári Napok keretében megrendezett fúvóstalálkozó, mely a szlovákiai zenekar részvételével nemzetközivé vált. Emlékezetes marad a tatai fellépés, ahol csaknem kétezer zenész muzsikált együtt, kísérletet téve a Guinness-rekordra. E szereplések mellett a zenészek természetesen részt vettek a város valamennyi ünnepségén is. Az év utolsó fellépése volt a hagyományteremtő szándékkal megtartott aranyvasárnapi térzene.

– Egyfajta megszállottság és a fúvószene iránti kötődés is segít minket abban, hogy elmondhassuk: együttesünknek nemcsak múltja van, hanem hosszú távra meghatározott jövője is. Nehéz időszakon van túl az együttes – karmesterváltások, a ’90-es évek utánpótlásgondjai –, de az akadályokat sikeresen küzdötte le a tagok kitartása – jelentette ki Szabó László.

Végezetül az elnök az egyesületté alakulás körülményeiről szólva hangsúlyozta: az 1962. évben megalakult fúvószenekar jogutódjaként jött létre a Kapuvár Város Fúvószenekara Egyesület, melynek alapító okmányait a megyei bíróság december 14-én elfogadta. Az egyesület megalakításával főleg az anyagi helyzetüket szeretnék megerősíteni a pályázati lehetőségek kihasználásával és a támogatók megnyerésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatalok vidéken mulatnak

A szilveszter az év utolsó bulija, amit mindenki igyekszik vagy családi, vagy baráti körben… Tovább olvasom