Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A fürdő kihasználtságát növelnék Kapuváron

Kapuvár - A Flóra strandfürdő új tulajdonosai a szezonban már tízmilliós beruházást hajtottak végre. A fürdő kihasználtsága harminc százalékkal nőtt az elmúlt évhez képest.
Az elmúlt év decembere óta új tulajdonosai vannak a kapuvári Flóra strandfürdőnek. Szücs Kálmán és Südi Tamás az elmúlt hónapokban áttekintették a fürdő működését és eddig több mint tízmillió forintos beruházást is elvégeztek. A tulajdonosok hangsúlyozták, egyelőre a minőség javítására helyezték a fejlesztési hangsúlyokat, ám a kihasználtság növelése mellett hosszú távú terveikben a fürdő wellness jellegét erősítenék.

A közelmúltban olyan, elsősorban műszaki fejlesztéseket hajtottak végre, melyek a nagyközönség számára nem túl látványosak, ám a fürdő minőségét nagyban emelik – mondta Szücs Kálmán. A nagymedence pH-értékének és klórtartalmának beállítását automatikára bízták, vásároltak medenceporszívót, valamint a meleg vizes medencék hőfokszabályzásából is kiszűrték a kézi elemeket. Ez utóbbiakra hőmérséklet-kijelző berendezéseket is felszerelnek. Jelentős erőket mozgattak meg a strand környezetének szebbé tételére, virágosítására, ennek nyomait már a vendégek is láthatják. A virágosítás mellé automata öntözőrendszert és harminc férőhelyes parkolót is kialakítottak az új tulajdonosok.

– Legfontosabb feladatunk a fürdő kihasználtságának növelése, ám az idei adatok szerint itt már mintegy harmincszázalékos forgalombővülést regisztrálhattunk a tavalyi szezonhoz képest. Ezt a lakópark apartmanjainak és a szomszédos kerékpároscentrum szobáinak a jobb kihasználásával értük el, úgy, hogy a jobban felszerelt apartmanokat a hosszabb, a kisebb szobákat a rövidebb időre ide látogató vendégeknek ajánljuk – mondta Südi Tamás. Kijelentette, a kerékpároscentrum szobáival együtt egyelőre száz vendéget tudnak elszállásolni.

Flóra: Egyre több a magyar vendég.
Flóra: Egyre több a magyar vendég.

– A rövid és hosszú távú fejlesztések terén egyrészt az egész éven át tartó folyamatos kihasználtság növelését, másrészt a fürdő wellness jellegét erősítenénk – közölte Szücs Kálmán. Fedett, hideg vizes medencére és élményelemeket is magában foglaló külső medencére lenne szükség.

A beruházásokra pályázati pénzeket vagy külsős beruházót várnak. A bővítés keretében építenék meg a fürdő új, központi bejáratát, ami vendéglátóegységet és szolgáltatásbővítést is magában foglalna. (Az építkezés megkezdésére a helyi képviselő-testület még két év haladékot engedélyezett a májusi ülésén.) A tulajdonosok az év elején elmondták, Kapuváron van annyi bank, hogy akár egy konzorciumot is létrehozva biztosítható lenne a beruházások fedezete.

A kapuvári strand látogatóiról szólva a tulajdonosok elmondták, örvendetesen nő a hazaiak száma, egy-egy kánikulai napon a vendégek nyolcvan százalékát a magyarok teszik ki, télen ez ötven százalékra módosul.


Virágbemutató

Július 8-án önkormányzatoknak, szakembereknek tartanak virágbemutatót a strand területén, ennek előkészületei már folynak. Az intézményben több mint húszezer tő virágot ültettek ki, melyeket a kiállítást követően is megtekinthetnek a látogatók.

Olvasóink írták

 • 20. juszt 2008. július 02. 22:18
  „Szerintem Kapuvár nyugati határában kellene egy teljesen új komlexumot építeni, a tervek már megvannak, a régit is tovább kell bővíteni. Valamint a megközelítésen is javítani kell, már arra gondolok, hogy pomogy felöl érkezőknek nem tulságosan jó az út Kapuvára. Szerintem ők inkább mennek Fertőd irányába, ami látható is.”
 • 19. Edina Kiss 2008. június 29. 18:06
  „Istenem micsoda ëmberek! a magyarnak a cig?ny büdös.A nyugatiak meg a magyart épp ugy lenézik mint a cig?nyt teh?t mi is büzlünk, keletiesen.”
 • 18. Szélsőjobbos 2008. június 29. 09:31
  „15!az ilyenek,mint te,meg a gyurcsányisták elmennének innen, akkor jobb lenne minden!nem lenne punkfesztivál,meg buzifelvonulás,cigánybűnözés,zuslagmodell!meg cigánymentes strand!”
 • 17. antistar 2008. június 26. 18:19
  „Kedves Hm.!
  Hm, Hm !”
 • 16. Tódi 2008. június 26. 15:48
  „Kedves Hm.!

  Igaza van !

  El is megyek ,és ott költöm a pénzen -élnek belőlem - ahol jól érzem magam .

  Ahol a többi ember pedig úgy viselkedik ahogy Európa inteligensebb részén szokás.”
 • 15. Hm 2008. június 26. 14:14
  „Nem tudom, ha a kapuváriaknak olyan fürdőjük lenne, mint Csornának, akkor mennyit sírna a szájuk. Úgy látszik a Hanság fővárosában a lakóknak semmi sem jó. Nem tetszik a punk fesztivál, nem tetszik a strand. Egy megoldást látok ezeknek az embereknek: Gyurcsányt idézve "el lehet menni".”
 • 14. Vili 2008. június 26. 10:36
  „A győri élményfürdő is tele van norvágokkal. Inkább érdemes Várvárra menni, ott nincsenek és a fürdő is nagyságrendekkel jobb.”
 • 13. Tódi 2008. június 26. 06:39
  „Hát igen a valóság .
  Addig inkább máshova járok amig a viking cserediákok csinálják a műsort.”
 • 12. llkd 2008. június 25. 16:24
  „Ameddig rend és tisztaság van a kapuvári stradon és az egészségügyi határértéknek megfelelő tömeg, addig szerintem elég jó kimenni.
  Diákként nem olyan drága a jegy és persze nincsen az amúgy nagyon is drága utazási költség!

  Azonban mindenki tudja (ha IP cím megjegyzéssel is fenyegetnek), hogy sajnos a kisebbség agresszív 80-90%-a ha kijár a strandra, akkor az emberek nem érzik jól magukat...”
 • 11. Feri25 2008. június 25. 15:51
  „Az csúszda, nem CSÚZZZZZZZZZZZZZZZDA.....makik”
 • 10. Szülö 2008. június 25. 10:23
  „Szerintem ösztönözni kell a stand fejlesztését.Idén már a gyerekeim ide akarnak menni (már voltak),nem Sárvárra vagy Pápára.Itt sok ismerős van és nyugottan elengethetem őket egyedül is.”
 • 9. antistar 2008. június 25. 07:20
  „ARC! Aki itt csodásítja magát az te vagy egyedül, előbb tájékozódj utána irj!
  A színvonalról annyit, nagyon sok színvonalas élményparkban volt szerencsém járni a világ több részén, a kapuvári csúzda nem tartozik közéjük, de azért én megveszem a jegyet, még ha nem is akarok csúzdázni, te meg menj Győrbe és az legyen életed legnagyobb élménye!”
 • 8. Balazs 2008. június 25. 06:57
  „Én tegnap voltam kint, a csuzda ingyen van azért drága a belöpö!!!
  Korlátlan mennyiségben lehet használni és semmibe nem kerül!
  A csúzda tetején nem személyzetis embervan hanem egy nyári munkát vágzö srác!! Ő azért van ott, hogy inditsa a csuzdázni akarokat..megvárja mig a vízböl kimennek és ö inditja a többi embert!! NE HOGY BALESET LEGYEN!”
 • 7. V.papp 2008. június 25. 00:15
  „Holandiábol voltam ott feleségemel és unokámal 2007nyarán.Mindent szepnek és jonak találtunk.Nem értem mért kritizálnak? Az idén is ott leszünk.”
 • 6. ARC 2008. június 24. 22:06
  „Antistar!
  Remélem te megveszed a jegyet, és kimész a strandra csodásítani magad! Ahelyett, hogy adnál a színvonalra. Más városokban a helyieknek kedvezményes belépőt nyújtanak, de itt semmi. Érdekes, ha ingyenes a csúszda, akkor miért van kiirva rá, hogy egy csúszás X Ft és miért vannak fent is "személyzetis" emberkék?! Nos?”
 • 5. antistar 2008. június 24. 21:43
  „Kedves ARC ! Tudod, tényleg odaviheted a pénzed ahova szeretnéd, ehhez jogod van. A kapuvári csúzda hidd el nekem sok kapuvárinak megfelel! Egyébbként, ingyenes! Továbbá az ilyen kritizálni tudó, de semmit nem tevő, és javasló emberek végett tart ott Kapuvár ahol most van. További szép napot!”
 • 4. ARC 2008. június 24. 21:03
  „Kapuvári strand egy nagy rakás szar.... 1.100 Ft-os belépőjükkel nem tudom mit zseretnének, még a saját bejárat a strandra sem készült el! Ennyi pénzért nem mennék ki ide Kapuvárra, inkább tennék még hozzá 400-at, és 1500-ért a Győri élményfürdőben tölteném szabad óráimat, még is az egy élményfürdő és sokkal jobb hely is!
  Az óriáscsúszda, ami nem is óriás, meg kellett volna nézni, mikor felállitották: rozsdás, és hegesztett, javított eszköz, egy leselejtezett csúszdaként vették meg, és felujitották, most azzal akarnak itt aratni, de minek?! Semmit sem ér... na meg aki szedi a jegyet ott fent, az a szánalom!”
 • 3. klmd 2008. június 24. 19:53
  „átviszik csornára:D”
 • 2. Tk 2008. június 24. 18:24
  „Vajon mi a terv a nemrég épült és egy ideje nem üzemelő csúszdával?”
 • 1. gao 2008. június 24. 12:51
  „VÉGRE VALAMIBEN LENYOMTUK CSORNÁT !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénzzel újult meg az út Markotabödögén

Markotabödöge - Pályázati támogatással három év alatt újították fel a Petőfi utcát. Az önkormányzat… Tovább olvasom