Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A forradalomra emlékeztek Csornán - Képgalériával

Csorna - A rábaközi városban szombaton tartották a március 15-i ünnepséget a Petőfi-szobornál. Itt több iskolai osztály, óvodai csoport emlékezett a márciusi ifjakra. Beszédet Áder János mondott.


 
A csornai városi ünnepséget szombaton délelőtt rendezték meg. Először kilenc órakor a Városházán rendkívüli ülést tartott az önkormányzat képviselő-testülete. Itt írták alá ünnepélyes keretek között az erdélyi Gyimesfelsőlok és a rábaközi város testvértelepülési megállapodását.

Erdélyi testvérkapcsolat az ünnepen

Turi György csornai és Tímár Zsombor Lőászló gyimesfelsőloki polgármester írták alá a szerződést és adták át egymásnak a települések ajándékait. Az ünnepi ülésen csornai diákok közreműködtek.
A városi ünnepséget a Petőfi téren, Petőfi Sándor szobránál tartották. Ott Áder János, Csorna országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet.

Gyimesfelsőlok önkormányzat képviselői szintén koszorúzták

Az ünnepi műsorban szintén a csornai iskolák tanulói szerepeltek, dalokkal, versekkel. A költő szobránál ezután a város és az intézmények vezetői, a pártok és civil szervezetek, a rendőrség és a tűzoltóság képviselői helyezték el koszorúikat. Gyimesfelsőlok önkormányzat képviselői szintén megkoszorúzták a az alkotást.

A városi ünnepség zárásaként a Zöldfa étterem Kossuth utcai falán Kossuth domborművet avattak fel. A néhia Herczeg Zoltán művét özvegye ajánlotta fel a városnak. A művet Turi György polgármester és Herczeg Zoltánné leplezték le. Beszédet ezen a helyszínen Szalay Balázs, a Hunyadi gimnázium tanára mondott.


Március 15-i ünnep Csornán. Fotók: Cs. Kovács Attila.

Olvasóink írták

  • 2. 13.István 2009. március 15. 19:08
    „Goldman!
    Gondolkozz egy kicsit hol lehettek?”
  • 1. Goldman 2009. március 15. 07:52
    „Ha már egyszer elterelik a forgalmat akkor úgy tegyék, hogy az idegenek is eltudjanak igazodni és ne kóvályogjanak a fél városban, főleg ne kamionokkal. Meddig tartott volna rendőröket vagy táblákat kihelyezni a kereszteződésekbe ahogy jobb helyeken szokás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történetek Vajda alezredesről és Szabó honvéd századosról

Rábacsécsény - A rábacsécsényiek ma is híven őrzik és ápolják községük szabadságharcos emlékeit. A… Tovább olvasom