Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A folyosón még nem operálnak Mihályiban

Másfél hónapja kezdte meg mihályi munkáját a község fiatal háziorvosa. A tapasztalatok jók, de átlagnál magasabb a betegforgalom. A vidékiek sem szeretik már a táppénzt.

Halkan beszélgető betegek sora fogadja a mihályi faluházba betérőt a háziorvosi rendelő előtt. A faluház egyelőre ideiglenesen ad helyet a környék egyik legfiatalabb háziorvosának, dr. Hollósi Katalinnak, aki december eleje óta látja el hivatását a rábaközi településen.

– Már az első napot költözéssel kezdtük, hiszen a háziorvosi rendelő felújítása éppen az itteni munkám kezdetére esik – mondta a fiatal doktornő. Kiemelte, az első pillanattól kezdve mozgalmasak mihályi napjai.

A község nagy része azonban már kezdettől megkedvelte a doktornőt, aki lapunknak elmondta, itteni munkáját megelőzően a soproni kórház sürgősségi osztályán dolgozott.

– Ez az „előélet" mindenképpen fontos a háziorvosi praxishoz, melyet életcélomnak tekintek – fogalmazott a doktornő.

Egyelőre egyetlen kritika fogalmazódott meg a mihályi és környékbeli betegektől: sokat kell várni a bekerülésre. Ennek megoldásán természetesen mi is dolgozunk – jegyezte meg dr. Hollósi Katalin
Egyelőre egyetlen kritika fogalmazódott meg a mihályi és környékbeli betegektől: sokat kell várni a bekerülésre. Ennek megoldásán természetesen mi is dolgozunk – jegyezte meg dr. Hollósi Katalin.

A sürgősségi osztály zajos közege azonban Mihályiba is elkísérte, átlagon felüli betegszámot látnak el a községben nap mint nap. – Hétfőtől péntekig napi hatvan-hetvenes átlag betegszámmal számolhatunk, ami nemcsak hogy kitölti a nyolc óránkat, de sajnos pont emiatt a rendelési idő végét rendszeresen nem tudjuk tartani – tette hozzá dr. Hollósi Katalin.

– Úgy vélem, a magas betegszámban a téli influenzaszerű megbetegedések mellett az új orvos is közrejátszik – mondta. Kiemelte azonban, a megyei városokban tapasztalható táppénzellenesség vidéken is felütötte a fejét. – A beteg bejön, hogy segítsek, ám hozzáteszi, táppénz nem kell, a munkahelyét fontosabbnak érzi. Pedig a néhány napos pihenés a gyógyulást is gyorsítja, az esetleges továbbfertőzésekről nem is szólva – mondta a mihályi háziorvos.

A napjainkban ideiglenes rendelőbe szinte minden korosztály bejár, megdöntve azt a képzetet, hogy jobbára az idősebbek foglalják le a doktor nénit. – Természetesen mindenkinek van elképzelése a saját betegségéről, esetlegesen annak gyógymódjáról is, ám hogy egyik humoristánkat idézzem, a váróteremben a betegek még nem operálnak – mondta nevetve Hollósi doktornő. Megjegyezte, természetesen neki is vannak „elképzelései" a gyógymódokról, ami nem mindig találkozik a betegekével, de türelemmel és empátiával lehet a kérdéseket tisztázni.
.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitnyédi leventék a világégés utolsó hónapjaiban

Hetven éve indultak – néhányan utolsó – nyugati útjukra a vitnyédi leventék.… Tovább olvasom