Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

A Fidesz összefogást akar

– Következetesen és kőkeményen számon kérjük az MSZP-n választási ígéreteit – nyilatkozta a Kisalföldnek Áder János, Csorna és térsége országgyűlési képviselője. A közelmúlt óta a Fidesz ügyvezető alelnökeként is tevékenykedő politikus arról is beszélt, hogy széles körű összefogást kívánnak megvalósítani az önkormányzati választásokra.

– Mit tart elsődleges feladatának a Fidesz az ellenzéki pozícióban ?
– Olyan ellenzéki szerepre készülünk, hogy következetesen és kőkeményen számon kérjük az MSZP-n választási ígéreteit. Nem engedjük tönkretenni azokat a vívmányokat, amelyeket elértünk. Nyilván nem lenne jó visszafordulni azon az úton, amelyen 1998-ban elindultunk és például bevezettük a családi adókedvezményt. Ezt nem eltörölni kell, amint Béki Gabriella SZDSZ-es politikus javasolta a kampányban, hanem bővíteni és megerősíteni. Ha pedig le akarnának térni az útról, akkor a parlamentben is és parlamenten kívül is minden rendelkezésre álló alkotmányos eszközzel figyelmeztetni fogjuk a MSZP – SZDSZ erőit, hogy ez a választópolgárok többségének akaratával ellentétes döntés lenne.
Természetesen a parlamenti többség a leendő kormánykoalíció oldalán van, így ha mindannyian ott lesznek az ülésen, a „ feles " döntéseket – amelyek esetleg később rossz következményekkel járnak – a figyelmeztetés ellenére is meghozhatják. Azokat a javaslatokat, amelyeket kidolgoztunk már, de nem lesz módja a polgári kormánynak előterjeszteni, képviselői indítványok formájában terjesztjük a Tisztelt Ház elé, segítve ezzel is a kormánynak egy-egy konkrét ügyben megtalálni a helyes döntést.
– Mi indokolja a Fidesz vezetésében végrehajtott személyi változásokat, s mi lesz Orbán Viktor feladata a jövőben ?

Orbán: lapcsolattartás

– Orbán Viktor a polgári erők összefogásának további erősítésén dolgozik. Hiszen amellett, hogy olyan széles körű összefogás alakult ki a választások előtt, amire 1990 óta nem volt példa, van egy új kihívás is. Ez az a spontán mozgalom, amely létrejött az első fordulót követően a Testnevelési Egyetemen, majd a Kossuth téren, legutóbb pedig a Dísz téren. Láthattuk, hogy több százezer ember az első hívó szóra szívesen jön rendezvényeinkre. Pk olyan választópolgárok, akiknek fontosak a polgári értékek és azoknak az eredményeknek a megőrzése, amit az elmúlt négy évben elértünk. A velük való folyamatos kapcsolattartás a legfontosabb feladata lehet Orbán Viktornak. Az elnökség tagjai közül hárman – Szájer József, Pokorni Zoltán és Deutsch Tamás – a parlamenti ügyekkel foglalkoznak. A párt szervezésével és a következő választásokra való felkészüléssel szintén hárman foglalkozunk, Kövér László választmányi elnökként, Várhegyi Attila pártigazgatóként, én pedig ügyvezető alelnökként.

Elkezdődtek a tárgyalások

– Milyen stratégiával készülnek az önkormányzati választásokra ?
– Szeretnénk elérni, hogy a lehető legszélesebb összefogás valósuljon meg. Már elkezdődtek a tárgyalások, a következő egy hónap feladata lesz, hogy azokat a helyi, megyei és országos megállapodásokat tető alá hozzuk, amelyek az eredményes önkormányzati kampányhoz elengedhetetlenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képek a tükörszobából

Gülch Csaba újságíró nyitotta meg a minap a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ kiállítótermében… Tovább olvasom