Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A fiatalokra gondolva újítják fel a templomot

Pályázaton nyert pénzt temploma felújítására a rábcakapi evangélikus gyülekezet. A közel húszmillió forintos beruházás rövidesen kezdődik és egy év alatt fejeződik be.


Hamarosan megkezdik és egy év alatt fel is újítják Rábcakapin az evangélikus templomot. A gyülekezet pályázati támogatást nyert a külső renoválásra. A részletekről Szabó Gyula, az egyházközség gondnoka számolt be a Kisalföldnek.

Szabó Gyula: „A templom belsejére is ráférne a felújítás, de arra most nem kerül.
Szabó Gyula: „A templom belsejére is ráférne a felújítás, de arra most nem kerül."

– LEADER-forrásból sikerült a közel húszmillió forintos beruházáshoz támogatást kapnunk – mondta Szabó Gyula. – Az evangélikus egyházzal működünk együtt, meg- előlegezik a költségeket, hiszen utófinanszírozású pályázatról van szó. A felújítás még az idén elkezdődik. Először a vakolatot verik le, aztán a nyílászárókat is kicserélik. Tavasszal folytatódik a rekonstrukció. A szakemberek elvégzik a falak szigetelését, a tetőszerkezet és a vakolat javítását, a színezést. A befejezés határideje 2014 decembere. Ráférne persze templomunk belsejére is a felújítás. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb ahhoz is sikerül majd pénzt szereznünk.
Rábcakapi temploma 1878 és 1880 között készült a régi isteni hajlék átalakításával. Tornyát 1889- ben építették hozzá. Legutóbb az 1990-es évek közepén újították fel, akkor a toronyszerkezetet javították, illetve a falakat szigetelték. Utóbbi beavatkozás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért most meg kell ismételni. Szabó Gyula elmondta: Cakóházával és Bősárkánnyal közösen alkotják a gyülekezetet, összesen 150 hívet számlálnak.

– A hitet leginkább mi, idősek tartjuk. Templomunkat mégis a fiatalokra gondolva tesszük rendbe, nekik készül. Bízunk benne ugyanis, hogy rájönnek, hit nélkül nem érdemes élni, mert az ad erőt és támaszt a mindennapokban – jegyezte meg a rábcakapi gyülekezet gondnoka.  

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2013. november 04. 15:02
    „Mai hír a Kisalfold.hu-n: 16 éves támadt egy nőre, letépte a ruháit ....stb - úgy tűnik ennek a ´´fiatalnak´´ valóban szüksége van az Evangelikus Egyház segítségére, bár nem vagyok abban biztos, hogy a jó Rábcakapi hívők ilyen ´´fiatalokra´´ gondoltak elsősorban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját forrásból kátyúztak Babóton

A babóti önkormányzat dolgozóinak részvételével és egy helyi vállalkozó gépeivel, saját forrásból… Tovább olvasom