Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A fiatalok vidéken mulatnak

A szilveszter az év utolsó bulija, amit mindenki igyekszik vagy családi, vagy baráti körben eltölteni.
A csornai fiatalok nehéz helyzetben vannak, mivel nem válogathatnak a szórakozóhelyek között. Újra itt a szilveszter, nyakunkon az év utolsó bulija. Vannak, – főként a kisgyermekes szülők –, akik családi körben töltik el, mások házibuliban, és olyanok is akadnak szép számmal, akik a diszkót választják. Mivel azonban Csorna e szórakozási lehetőséggel nem rendelkezik, az erre vágyó fiatalok kénytelenek a környező kisebb-nagyobb települések kínálatából válogatni.

Csorna egyetlen felkapott szórakozóhelyén kívül – ahol elmondták, ha olyan lesz az idei szilveszter is, mint a tavalyi, akkor nem lesz okuk panaszra – nincs hova menniük a tizen- és huszonéveseknek, hiszen a helyi éttermek szilveszteri programja nem igazán felel meg ennek a korosztálynak.

Így aztán marad a házibuli lehetősége helyben vagy más városban, persze csak akkor, ha van, aki mindezt magára vállalja. És bármilyen hihetetlen, vannak ilyenek, sőt: „Nálunk a szüleim is otthon lesznek, nincs gond velük" – mesélte az egyik vállalkozó szellemű fiatal. A fiúk és lányok elmondták, azért is jó ilyen módon búcsúztatni az óévet, mert – ha sokan is vannak – nagyjából mindenki ismer mindenkit és emiatt meghittebb a légkör, mint egy zsúfolt diszkóban.

És mi történik akkor, ha nincs hol megtartani a bulit? Samu János elmondta, ők a baráti társasággal házat szeretnének bérelni, de a környékbelieket már rég lefoglalták, azok pedig, amelyek még megmaradtak, horribilis összegbe kerülnek: nemritkán 100 ezer forintot is elkérnek két napra, ami 10–15 embernek nem kevés pénz.

„Siófokon találtunk egy házat elfogadható áron, de még nem döntöttük el, hogy oda megyünk-e, mindenesetre szeretnénk minimum 50 kilométerre lenni Csornától" – vázolta a terveket Tóth Zoltán. Vida Róbert még hozzátette: „Ha már úgyis egész évben unjuk ezt a helyet, legalább ilyenkor mozduljunk ki és menjünk el bulizni valahova jó messzire." Döntésüket a zene is nagyban befolyásolta: elmondásuk szerint a helyi szórakozóhelyen nagyon előtérbe került a rock, aminek ők inkább csak a „lightosabb" verzióját hallgatják meg, olyan hely pedig nincs is a környéken, ahol az általuk kedvelt zenét játszanák.

Az éjféli tűzijáték sem nagyon tartja itthon a városból elvágyódó (vagy elkényszerülő) fiatalokat, bár a megkérdezettek többsége azt mondta, ha mégis itthon maradnak, biztosan besétálnak a városháza elé, hogy ott köszöntsék az új esztendőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgonafelújítás Csornán

Gyűjtést kell szervezni ahhoz, hogy hozzáláthassanak a csornai Jézus Szíve-templom hatvankét éve „szolgálatban” lévő és ma már „betegeskedő” orgonájához. Mostanra annyira megromlott az állaga, hogy bármikor felmondhatja a szolgálatot és elnémulhat. Az egyházközség levélben fordul az egyházközség tagjaihoz; a keresőktől tíz, a nyugdíjasoktól két és fél ezer forintot kérnek. Tovább olvasom