Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A fenyőfákról megszavaztatják a kapuváriakat

December végéig befejeződnek a kapuvári városközpont felújítási munkái. A Hősök parki szökőkút már próbaüzemel, az előtte álló fenyőfák sorsáról megkérdezik a kapuváriakat.
A héten a Hősök parkját, december első felében a várkertet és a művelődési központot, december közepén a városházát, december második felében a várárkot és a piacteret adják át a kivitelező cég munkatársai a városközpont felújítási munkálatai során. Kapuvár ehhez 526 millió forintot nyert egy pályázaton. Az összköltség meghaladja a 664 milliót.

– A Hősök parkja elkészült, a tér burkolása, a növénytelepítés a csepegtetőhálózattal és a locsolórendszerrel befejeződött – ismertette a részleteket Budai Imre alpolgármester.

Hősök parkja: Már tesztelik az új szökőkutat.
Hősök parkja: Már tesztelik az új szökőkutat.

Ugyanitt készen van a játszótér és már tesztelik a szökőkutat is. Utóbbival kapcsolatban lapunk gyorsfelmérést végzett a kapuváriak közt, akik elmondták, az éjjel színes fényű látványosságot nem lehet élvezni a Fő térről az előtte álló fák miatt. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester kijelentette, a város karácsonyfájának további sorsáról megkérdezik a helybélieket. – Felmerült, hogy a város beszerez egy új fenyőfát, amit ugyanebben a parkban, de más helyen állítanánk fel, ám a témában még egyeztetünk és a helyiek véleményének ismeretében születik majd döntés – tájékoztatta a Kisalföldet az alpolgármester.

A tér műszaki átadása már megtörtént.

A várárokban a szabadtéri színpad és lépcsők kivitelezése elindult, rámpák és rönktámfalak épülnek, valamint elkezdődik a városháza épülete előtti kiskockakő burkolat építése. A hátralévő munkák között szerepel az erősáramú rendszer, a közvilágítás, a növénytelepítés, a locsolóhálózat kiépítése.

A várkertről szólva az alpolgármester elmondta, elkészült a terület belső térburkolása, a padok elhelyezése, a közvilágítás. Folyamatban van a locsolóhálózat kivitelezése, illetve a városháza keleti oldalának térkövezése. A munkák tereprendezéssel és növénytelepítéssel zárulnak.
A piactéren is elindult a kivitelezés, jelenleg útépítés zajlik, ezután következik a közvilágítás rekonstrukciója. A városháza új fa nyílászárókat, a tetőszerkezet új cserépfedést kapott, a homlokzat színezése befejező szakaszban van. A Rábaközi Művelődési Központ kivitelezése lezárult, a belső terekben burkolási és festési munkák folynak. – A színházterem felújítása sajnos nem a program eleme, így az változatlan formában maradt – tette hozzá Budai Imre.

Olvasóink írták

  • 2. alekínyó 2012. október 26. 21:08
    „Még a park ünnepélyes átadása előtt ki kell vágni!!!! Miattuk nem látszik szemből a "lényeg". Nem odavaló és kész! Karácsonykor pedig hozzanak egyet és tegyék talapzatba, úgy mint a legtöbb városban! Ilyen egyszerű a történet. NEM KELL SZAVAZÁS!!!”
  • 1. pacalpöri 2012. október 26. 06:22
    „Sajnos de előbb vagy utóbb ki kell őket vágni. :-(
    De Karácsony csak egyszer van egy évbe....és ha pótolják valahol máshol akkor én a vágásra szavazok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megy több busz Kapuvárról Csermajorba

November 1-től "érdeklődés hiánya miatt" szűnik meg a buszközlekedés a két település között. Tovább olvasom