Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A fennmaradás az elsődleges cél

A rábaközi önkormányzati vezetők úgy vélik, 2010-ben kevesebb fejlesztésre lesz lehetőségük a korábbiaknál.

Éppen ezért nem is terveznek nagy beruházásokat, a fennmaradás az elsődleges cél.

A rábaközi településvezetők nem néznek nagy reményekkel a 2010-es esztendő elé. A térség legnagyobb beruházása a bősárkányi csatornaprogram lesz, másfél milliárd forinttal. A mérgesi polgármester úgy fogalmazott érdeklődésünkre, hogy legfontosabb céljuk túlélni ezt az évet is. Az elöljárókat arra kérte portálunk, határozzák meg 2010 legjelentősebb feladatait.

Póczik András, Páli: – Három nagy feladatunk lesz. Az első az intézmények fenntartása, működtetése, a második a már megkezdett beruházások folytatása. Ilyen például a kálvária és a templom környékének felújítása. A harmadik fontos feladat a Perecfesztivál megrendezése.

Szalay Imre, Bősárkány: – Egyértelműen a szennyvízcsatorna-beruházás lesz a legnagyobb falat a maga másfél milliárd forintos költségével. Az első fordulón túl vagyunk, készülünk a másodikra a tervekkel, tanulmányokkal, a lakossági szervezéssel, a víziközmű-társulat alapításával. Emellett kisebb, de számunkra jelentős fejlesztések is lesznek persze a faluban.

Jankovits Ferencné, Tárnokréti: – Az orvosi rendelő felújításának befejezése és a csatornaprogram előkészítése az elsődleges feladat számunkra. Ez utóbbi 100–120 millió forintos beruházás lenne, várjuk a megfelelő pályázati kiírást, melyen forrást szerezhetünk.

Balázs Vince, Mérges: – Mindössze arra törekszünk, hogy túléljük az idei esztendőt is. A költségvetésünkön már látszik, hogy szűkülnek a lehetőségek, de ebből a helyieknek nem szabad észrevenniük semmit. Továbbra is élhetővé akarjuk tenni a falut.

Zöld Péter, Szilsárkány: – Terveink vannak és lesznek, pénzünk annál kevesebb természetesen. Pályázati támogatást nyertünk a Kiss Ferenc utca felújítására, önerőből fejezzük be a ravatalozó rekonstrukcióját. Szeretnénk rendbe tenni az óvodát, az orvosi rendelőt, jó lenne építeni egy játszóteret és keressük a pályázati forrást a szennyvízcsatorna-programra.

Pásztorné Szakács Gabriella, Rábapordány: – A csökkenő támogatások optimális felhasználása a célunk. Szeretnénk a kötelező feladatokat magas szinten ellátni, a pályázatokhoz az önrészeket biztosítani, a faluképet fejleszteni. Fontos a civil szervezetek támogatása, a kulturális programok szervezése, a közösségformálás folytatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal kevesebb iparűzési adó

Kommunális és iparűzési adóból kevesebb, idegenforgalmi adóból viszont nagyságrendekkel több folyt… Tovább olvasom