Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A felújítás után fektetőket vásárolnának Páliban

A hétvégén adták át ünnepélyesen Páliban a felújított óvoda és községi konyha épületét. Az önkormányzat önerőből 13 millió forintot költött az intézményekre.

A páli önkormányzat az elmúlt években valamennyi középületét felújíttatta. Az óvoda és a vele egy ingatlanban működő konyha maradt ki eddig. A községvezetők keresték az alkalmas pályázatokat, de mivel nem találtak ilyet, önerőből fogtak a beruházáshoz: 13 millió forintot költöttek el.

Mivel a két intézmény egy épületben működik, egy egységként kezelik őket, így rekonstrukciójukat is egyszerre végezték el. Lecserélték a tetőszerkezetet, elvégezték a bádogosmunkákat, hőszigetelést. Cserélték a nyílászárókat, újjáépítették a kerítést, parkosítottak és parkolókat alakítottak ki. A konyhába új főzőüstöt vásároltak, az óvodába fektetőket szereztek be, illetve kifestették a csoportszobákat. Júliusban kezdték a fejlesztést, a munkák idejére az óvoda leállt, de a konyha folyamatosan működött.

A páli óvoda és községi konyha épületét 13 millió forintból újíttatta fel az önkormányzat.
A páli óvoda és községi konyha épületét 13 millió forintból újíttatta fel az önkormányzat.

Vasárnap Gacs Mihály plébános áldotta meg a felújított épületet. Az óvodások műsort adtak, ünnepi köszöntőt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Póczik András polgármester mondott. A községvezető elmondta: a szili tagintézményeként működtetik óvodájukat, jelenleg 12 beíratott kisgyerekkel. A polgármester hozzátette: a mostani beruházás után annak örülne leginkább, ha újabb és újabb fektetőket kellene vásárolniuk, hiszen ez azt jelentené, hogy emelkedik a gyereklétszám.

Olvasóink írták

  • 1. TTi 2010. szeptember 08. 16:52
    „Gyönyörű színkombináció!....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bejárata is lesz a városházának Csornán

A csornai városháza szigetelését végzik jelenleg a kivitelező cég szakemberei. Készül az új bejáró… Tovább olvasom