Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A felújítás alatt már megnyílt a tárlat

A falak vizsgálatával és a kert felújításával megkezdõdött a mihályi Dõry-kastély rekonstrukciója.

A falak vizsgálatával és a kert felújításával megkezdődött a mihályi Dőry-kastély rekonstrukciója. A tavalyi harmincmillió forintos felújítás után idén állami pénzeket várnak a rekonstrukció folytatásához.

Akadémia munkatársa, Bakonyiné Schubert Éva épí - tész a felelőse a mihályi Dőry-kastély felújításának. Az építészmérnök a rábaközi munkálatok előtt a gödöllői Grassalkovich-kastély és a fővárosi Szent István-bazilika rekonstrukcióit felügyelte. Bakonyiné elmondta: az elmúlt évben már mintegy harmincmillió forintot költöttek a mihályi kastély felújítására. Rendbe tették a kertet és napjainkra megkezdődtek az épület falainak vizsgálatai. A rekonstrukció soránfeltárják az eredeti falak vonalát és néhány, már az elmúlt húsz-harminc évben befalazott nyílást kibontanak az építészek. Az építési engedély, valamint a kivitelezési tervek elkészülte után – vélhetően állami támogatásból – kezdik a teljes rekonstrukciót. Először a kert csinosítását folytatják Mihályiban, de az építészmérnök szerint ráfér a javítás a tetőre és a hőközpontra is.

– Jelenleg nem tudjuk szállodaként üzemeltetni a patinás épületet, de a kastély történetét bemutató kiállítás már megnyílt az ódon falak közt – mondta Bakonyiné Schubert Éva. A tárlatot bárki meglátogathatja a kastély nyitvatartási idejében. Kov á c s Na t á l i a ügyvezetőhozzátette: további kiállításokat is terveznek a felújítás idejére, melyekből szeretnének egy állandó tárlatot létrehozni a Dőry-kastélyban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsarnokpályázat hatodszor

Az idei megszorítások Enesét sem kerülik el, ezért az elkövetkező hónapokban az intézmények működtetésére fektetik a fő hangsúlyt. Ebben az esztendőben hatodszor is benyújtják pályázatukat a sportcsarnok építésére. Mesterházy József a harmadik választási ciklust kezdte meg tavaly októberben a közel ezernyolcszáz lelkes Enese polgármestereként. Tovább olvasom