Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A fejlesztésekhez uniós forrásokat remélnek

Egyeden működnek az intézmények, az önkormányzat pedig arra törekszik, hogy ez a jövőben se legyen másként.

Vadosné Varga Katalin az októberi választás után a második ciklust kezdte meg Egyed polgármestereként. Azt mondja, szívesen végzi, sőt, kedveli az önkormányzati munkát, mégsem akart mindenáron vezető pozícióba kerülni. De mivel a falubeliek közül többen a folytatásra biztatták, vállalta a megméretést, melynek két jelölt közül lett a győztese.
– Egyrészt azért indultam a választáson, mert megkértek rá, másrészt pedig azért, mert vannak olyan feladatok, amelyeket nem sikerült befejezni. Említhetem a ravatalozó felújítását, amelyhez sikerült pályázati támogatást nyerni, vagy a Béke utca felújítását – mondta Vadosné Varga Katalin.

Természetesen nem csak ezek teszik ki a tennivalók körét. Tervezik például a közterületek rendbetételét, miközben önkormányzati rendelet kötelezi az ingatlantulajdonosokat, hogy a házuk, más építményük, telkük előtt nekik kell rendet tartani, füvet nyírni, vagy a hótól megtisztítani a járdaszakaszt. Folytatni akarják a csapadékvíz-elvezető árkok, valamint a járdák rendbetételét. A középületek közül a községháza rekonstrukciója van hátra. Azonkívül az akadálymentesítés és a buszöblök kialakítása is fontos lenne.

– Szeretném, ha az egyházzal közösen sikerülne felújítani a katolikus templomot. A tető ugyan rendben van, ám kívül-belül is ráférne a felújítás. Ezt szívügyemnek tekintem. Remélem, hogy a jövő évre ígért uniós pénzekből a mi falunknak is jut majd – jegyezte meg a település vezetője. Egyed, noha a lélekszám nem éri el a hatszázat, jól ellátott falu. Működik a körjegyzőség, a posta, az óvoda, az iskola, a gondozási központ – ez utóbbi immár húsz éve –, van orvos, pap és patika.

Az önkormányzat a legfőbb feladatának épp ezen intézmények megtartását tekinti. De mivel az iskolának csak az alsó tagozata működik, ezért tagintézménnyé kell válniuk. Most olyan környékbeli tanodát keresnek, amely befogadná az egyedieket. Közben pedig az alsósok helyváltoztatás nélkül folytathatnák tanulmányaikat.

Vadosné szerint továbbra sem akarják mellőzni a helyi rendezvények, többek között a falunap vagy a falukarácsony megtartását. Ezeket a programokat igénylik az emberek, s az önkormányzat ezen a téren is igyekszik megfelelni az elvárásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségterv három helyen

A megyében három település egészségtervének megvalósítását támogatja idén az Egészségügyi… Tovább olvasom