Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A faluvezető állítja, büntetlenül lopják a fáját a határból

„Jelentős mennyiségű fát loptak el tőlem, de hiába tettem feljelentést, nem kaptam igazságot" – állítja Bognár Sándor, Sopronnémeti polgármestere. Úgy véli, egyértelmű pedig a helyzet, csak látni kellene. Karótól karóig.

Illetéktelenek vágták ki fáit faluja határában még tavaly decemberben, állítja Bognár Sándor, Sopronnémeti polgármestere. Feljelentést tett és nehezményezi, hogy csaknem három hónap elteltével zárták le az ügyet. Ráadásul azzal, hogy nem állapítható meg bűncselekmény. Ezt sérelmezi, mert szerinte a hatóságon kívül mindenkinek az a véleménye, hogy lopás történt. Úgy véli, a karók mindent megmutatnak, a helyzet egyértelmű.
Egy évvel korábban is történt fakivágás, állítja Bognár Sándor, de akkor is megszüntették az eljárást. A polgármester Sopronnémeti határában, közel a faluhoz, a Keszeg-ér mellett bír egy fás területtel. A szomszédos részeken végzik a kitermelést. 

– Az első fakivágás még 2013-ban történt – mondta a Kisalföldnek Bognár Sándor. – Feljelentést tettem a rendőrségen, de a nyomozást rövidesen lezárták azzal, hogy nem bizonyítható a lopás. 

A falu első embere hozzátette: a vágás miatt bírósági ügy is van.

A fák karón innen, azaz az ő birtokán álltak, kupacba mégis a másik oldalon rakták, mutatja Bognár Sándor
A fák karón innen, azaz az ő birtokán álltak, kupacba mégis a másik oldalon rakták, mutatja Bognár Sándor

– Az önkormányzat ugyanis szerette volna kisajátítani az egyébként helyi védelembe vont ingatlanokat, de ez a törekvésünk külső körülmények hatására nem sikerült. A kastély közelében, műemléki környezet közvetlen szomszédságában van ez a ligetes terület. Több szakember véleménye is az, hogy ökológiai szempontból védeni érdemes, hiszen a Keszeg-ér mentén a községet északnyugatról keleti irányba körülölelő, hol szélesebb, hol keskenyebb sávról van szó. Ezt az ügyet a Kúria tárgyalja még – magyarázta Bognár Sándor. A favágásra visszatérve megjegyezte: tavaly decemberben 17-én is hallotta a fűrészeket és meglepődve észlelte, hogy a favágók megint az övében járnak.

– Amit tavaly kidöntöttek és ott maradt, most azt is feldarabolták és kupacba rakták. További, vastag fákat vágtak ki hozzá az enyémből. Akácot, kőrist és kisebb fákat is tönkretettek. Pofátlanul, több méterre jöttek bele az én területembe, talán a rendőrség korábbi álláspontján felbuzdulva. Természetesen megint kihívtam őket, madzagot feszítettek ki karótól karóig. Egyértelmű a helyzet, mégis lezárták a nyomozást – panaszolta.

– Menet közben már gondoltam rá, hogy megint ilyen döntés születik, mert nagyon sokat kellett rá várni. Nem értem, hogyan lehet megint tévedésre hivatkozni, mikor tavaly is ugyanitt és ugyanez volt a helyzet. Kétszer ugyanazt a hibát nem lehet tévedésből elkövetni. Az ügynek azonban nincs vége, bebizonyítom az igazamat – jelentette ki.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bágyogszovátnál ökoátjárókat építenek

Az útépítések miatt több helyszínen is változott a forgalmi rend Csorna környékén. A város északi… Tovább olvasom