Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A falunapra készen lehet a látványtó

A júniusi falunapon adnák át Szárföldön az új látványtavat, melynek környékére kerékpáros-pihenőt és kibővített játszóteret álmodtak.

A fejlesztések forrásait pályázatokból fedezték.

A szárföldi önkormányzat látványtó kialakításával, kerékpáros-pihenő létesítésével és a meglévő játszótér bővítésével szeretné látogatottabbá tenni a települést. A pályázati forrásokból megvalósított turisztikai beruházás lassan elkészül, átadását a június végi falunapra tervezik.

– Az előbbiek ellenére is azt kell mondanom, sok jóval nem biztatok senkit ebben az évben – kezdte a helyi tervek ismertetését Horváth Ferenc polgármester. Rosszkedvét az idei költségvetési számok ismeretében nem tartja indokolatlannak, hiszen a válság miatt kevesebb iparűzésiadó-bevétellel és állami normatívával számolnak ebben az évben. Utóbbiról elmondta, intézményeik bérköltségére sem elég a központi támogatás.

Látványtó készül Szárföld határában, a júniusi falunapon avatnák.
Látványtó készül Szárföld határában, a júniusi falunapon avatnák.

– Ám a testülettel együtt dolgozunk azon, hogy a betelepülőkön és a tősgyökeres szárföldieken kívül az ide látogatóknak is vonzóvá tegyük a települést – jelentette ki a polgármester. Ennek egyik eleme a 85-ös főút menti látványtó, melynek kialakítása az utolsó fázisába érkezett. A tó kotrása megtörtént, jelenleg a partvonal szépítése zajlik, ide járdát és fásítást terveztek. A tó és környéke, valamint a játszótér kialakítására, bővítésére pályáztak és nyertek is tízmillió forintot. Az önkormányzat 2,5 millióval járul hozzá a turistacsalogató látványossághoz.

– A sportpálya környékén is folynak munkák, ide még – szintén pályázatból – kerékpáros-pihenőt tervezünk, valamint bővítjük a már meglévő játszóterünket is – mondta Horváth Ferenc. Reményeik szerint június 26-án, a falunapon avatnák a település szélén álló látványosságot.

– Egyéb fejlesztési terveink is vannak, többek között felújítanánk a Kárpát utcát és évek óta reménykedünk abban, hogy végre új óvodát építhetünk, ám forrásokat egyre nehezebb találni erre – tette hozzá Szárföld polgármestere.

Olvasóink írták

  • 1. antistar 2010. május 26. 12:37
    „Szép tervek, csak így tovább!
    A tóban viszont megint kinőtt közben a sás, azzal mit fognak tenni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek külön is köszöntötte a megyénkbeli zarándokokat

Szokásos, Szent Péter téri kihallgatásán külön köszöntötte XVI. Benedek pápa a bágyogszováti és a… Tovább olvasom