Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A faluközpontban Berci is megtalálta helyét

Tizennégymillió forintból újították fel a gyórói faluközpontot. A község legforgalmasabb területe parkolókat, térkövezést és virágosítást kapott. A központ karbantartásából Farkas Berci is kiveszi részét.
– A felújítás után olyan szép lett a község központja, hogy polgármester-kollégáimnak már megjegyeztem, Gyóró városias településcentrummal rendelkezik – mondta Ötvös László községi vezető. A polgármesternek meg is van az alapja a büszkeségre, hiszen e hét végén hivatalosan is felavatják a felújított gyórói központot. Itt parkosítással, térkövezéssel, parkolókkal, új járdákkal (utóbbi kettő egészen a templomig kiépítve) és kiépített artézi kúttal találkozhat az utazó.

A felújított gyórói központban Farkas Berci gondozza a frissen telepített növényeket.
A felújított gyórói központban Farkas Berci gondozza a frissen telepített növényeket.

A munkaterület nagyságáról a polgármester megjegyezte, csak a telepített növényzet locsolásához 40 méternyi öntözőcsőre van szükség. Maga a felújítás mintegy 14 millióba került, melynek felét pályázatból, felét saját erőből teremtették elő. Ötvös László örömmel újságolta, hogy a saját erőhöz sem kellett hitelt felvennie a községnek. – Nagyságrendileg a tavaly átadott orvosi rendelőhöz hasonlítanám az idei fejlesztésünket, amiről azonban el kell mondanom, Gyóró központja még sosem volt ennyire egységes és szép – jegyezte meg a polgármester. Ötvös László hangsúlyozta, nem csak ő örül a község szépítésének, a gyórói lakosok is csak a dicséret hangján tudnak róla szólni.
Idén még két, összesen mintegy 1000 méternyi járdát újítanának fel Gyórón. A polgármester erre is pályázati forrást vár, ám hozzátette, amennyiben nem írnak ki ilyen témájú pályázatot, akár saját erőből is felújítják a járdákat.

– Aztán ki is merült a fejlesztési kassza erre az évre – mondta. Ötvös László még megjegyezte, a községben keringő hírek ellenére sem terveznek ebben az évben helyiadó-emelést. Ahogy kifejtette, sok a nyugdíjas a településen, őket már nem szeretnék tovább terhelni.
A felújított gyórói központban ottjártunkkor épp Farkas Berci gondozta a frissen telepített növényeket. A fiatalember már több alkalommal szerepelt lapunkban (Kisalföld, 2011. szeptember 1., „Berci megint otthon"). A Kisalföldnek elmondta, nevelőszüleinél lakik. Emellett megtalálta Gyórón a neki való munkát, hiszen eredetileg is kertésznek tanult.

– A helyi önkormányzat ajánlata jókor jött a központ gondozására – jegyezte meg a 22 éves fiatalember. Jövőjéről kérdezve elmondta, egyelőre nem tervez hosszú távra, jelenlegi helyzetéből nem nagyon lát kitörési lehetőséget.

– Most úgy gondolom, továbbra is Gyórón szeretnék maradni, egyelőre meg vagyok elégedve az itteni munkámmal – mondta a Szilt is megjárt fiatalember.

Farkas Berci nem egy alkalommal szerepelt a Kisalföld hasábjain, miután nehéz gyermekkorát követően elszökött gyórói nevelőszüleitől. Ő az a fiatalember, akinek híre még 1994-ben bejárta az országos sajtót. Szakemberek akkori nyilatkozata szerint a szili kisfiút édesanyja elhanyagolta, kutyák között nevelkedett. Kiemelték vér szerinti családjából, aztán tizenhat esztendeig nem hallottunk róla. Előbb intézetbe, aztán családhoz került. 2010 telén viszont úgy döntött, megkeresi „régi életét", megvált nevelőszüleitől és néhai édesanyja testvéréhez költözött. (Kisalföld, 2010. december 22.) Akkor ismét Szilban lelt tehát otthonra, ám egy fél éve visszaköltözött nevelőszüleihez, akikkel napjainkban is együtt él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági kerékpárverseny

A Hungarovelo rábaközi jótékonysági kerékpárversenyt rendezik meg szombaton a városban. A szervezők… Tovább olvasom