Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A falu adja ki az új otthont

Kétszobás, komfortos ház kisgyerekes családnak kiadó, szól a szili önkormányzat hirdetése.


Lengyel Oszkárné polgármestertől megtudtuk: egy rászoruló családnak vásárolták meg az ingatlant, ők azonban meggondolták magukat és visszautasították a lehetőséget.

– Úgy gondoltuk, segítünk nekik a nehéz helyzetben. Megvettük a házat, aztán mire költözésre került volna a sor, visszaléptek. Így került a birtokunkba a lakás. És ha már a miénk lett, kezdeni akarunk vele valamit úgy, hogy az a falut szolgálja – fogalmazott Lengyel Oszkárné.
– Jóravaló családok jelentkezését várjuk, akik gyerekeiket iskolánkba vagy óvodánkba járatják. Van persze néhány feltételünk, de nem teljesíthetetlenek.

Az önkormányzat kedvezményes feltételekkel várja a ház új bérlőit.
Az önkormányzat kedvezményes feltételekkel várja a ház új bérlőit.

Az egyik tehát az, hogy legyenek iskolás- vagy óvodáskorú gyerekek a családban. Kikötés az is az önkormányzat részéről, hogy legalább egy családtag rendelkezzen munkahellyel, állandó jövedelemmel.
– Jutányos áron adjuk bérbe az ingatlant. Ha a jelentkezők úgy gondolják, olyan pénzügyi konstrukciót is kidolgozunk, mellyel kedvező feltételekkel a tulajdonába kerülhet a ház. A végső döntést majd a képviselő-testület hozza meg – tette hozzá Lengyel Oszkárné.

Megjegyezte: érdeklődők vannak már, de egy kicsit még várnak.
A szili polgármester által említett konstrukciót már évekkel ezelőtt alkalmazta és azóta is alkalmazza a dénesfai önkormányzat. A bérleti díj Dénesfán egyben törlesztőrészlet is, hiszen tizenöt-húsz év múlva, miután a megállapított vételár „lefogy", a bérlő tulajdonosa lehet az épületnek. Az első ilyen szerződés tavaly járt le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kilométeres volt a kocsisor az M85-ös építése miatt Bágyogszovát környékén - fotó

Tudósítónk szerint mind Győr, mind Sopron irányába több kilométeres kocsisor torlódott össze az… Tovább olvasom