Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A dzsungel könyvétől Japánig jutott

A csornai Hernicz Albert a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. Az iskola mellett már szerepelt olyan híres darabokban is, mint Az operaház fantomja, vagy A dzsungel könyve. Ez utóbbiban Oroszlán Szonja és Reviczky Gábor partnere lehetett.
Hernicz Albert
Hernicz Albert Csornán, a Pántlika néptáncegyüttesben tanulta az első lépéseket, még ötéves korában. Nemrégiben pedig sikeresen vizsgázott a táncművészeti főiskolán, ahol még két éve van hátra az államvizsgáig. A főiskola négyévente indul, a néptánc mellett modern táncokat és balettet is oktatnak. A sikeres záróvizsga után Albert külföldön szeretne dolgozni. Ám amíg tanul, addig is pódiumra lép több híres darabban.
„ Már szerződéssel vagyok a Pesti Színház A dzsungel könyve című darabjában."

– A híresebb darabokban táncolva sok neves művészt ismerhettem meg, akik nagyon közvetlen emberek. Nemrég kaptam meghívást Az operaház fantomjába és az ExperiDance Ezeregyév című produkciójába is. Ezeknek a felkéréseknek a haszna igazán az, hogy a tanulás mellett már komoly színpadi gyakorlatra teszünk szert – mondta Hernicz Albert.

A csornai fiatalember elmondta, hogy mivel a modern táncokat, így az ExperiDance produkciót is, jobban kedveli, ezen a vonalon szeretné folytatni a pályafutását.

– Budapesten tanulok, de sajnos a városból nem sokat látunk. Szombaton is óráink vannak, így nem nagyon van időnk egyéb programokra – utalt a csornai fiú arra, hogy a korosztályára jellemző szórakozás kimarad az életéből. A sok munka azonban meghozza az eredményét, hisz a fentiek mellett szerepelt az István, a király című rockopera szegedi előadásán, sőt, két hétig Japánban öregbítette a hazai táncművészet jó hírét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyökérnek nézte a világháborús aknát

Világháborús aknát találtak Rábaszentmihályon, amikor a szennyvízcsatornát vezették a faluban. A… Tovább olvasom